Les joves poetes de "Darrera Fornada", l'actriu Cristina Plazas... aquest cap de setmana al 'Tocats'

També es podrà gaudir del vermut poètic “Viver” i d’altres activitats com una tertúlia sobre l’escriptor americà David Foster Wallace; i la projecció del film “La acadèmia de las musas”, dirigit per José Luís Guerín.


imagen

El Tocats de Lletra proposa un cap de setmana farcit d’actes culturals i literaris. Per tercer any consecutiu, l’espectacle “Darrera fornada” reunirà a tres autores que formen part de la nova generació poètica del país. Enguany, Núria Domènech (guanyadora del Premi de Poesia Martí Dot d'aquest any 2016 amb el poemari Afoniaés), Elena Sixto i Laura Torres (guardonada amb el 52è Premi de Poesia Amadeu Oller per a poetes inèdits d’enguany amb l’obra “L’inhabitable”) llegiran els seus versos més recents acompanyades pel saxofonista Artem Zuliev.

 

L’acte tindrà lloc el dissabte, 15 d’octubre a les 22 hores al Forn de pa Codina (c.Urgell 39).

 

El dissabte al matí (a les 12 hores), l’actriu Cristina Plazas, acompanyada del músic Xevi Compte, recitarà versos de la poeta Felícia Fuster, a la Plana de l’Om en la funció “Absències i naufragis” (en cas de pluja, l’acte es farà a l’Espai Plana de l’Om).

 

El mateix dissabte a les 20 hores, la Llibreria Papasseit acollirà la tertúlia “David Foster Wallace vist a través del periscopi”, en la qual Míriam Cano (escriptora i gestora cultural), Aniol Rafel (editor d’Edicions del periscopi) i Ferran Ràfols (traductor de David Foster Wallace), dissertaran sobre aquest autor americà considerat una de les veus més crítiques i insatisfetes i el millor cronista del malestar social i polític dels Estats Units.

 

L’endemà, diumenge 16 d’octubre a les 12.30 hores, el vermut poètic “Viver” portarà a la plaça Serarols els artistes Josep Pedrals  (Premi Time Out a l’artista de l’any 2015)  i Nico Roig (un dels músics més consistents de l’escena catalana) . Gamberros, enginyosos i vibrants desbarraran sobre les causes de l’art i sota els efectes del vi amb versets, cançons i comèdies.

 

A les 18.30 hores, els cinèfils tenen cita obligada a l’Espai Plana de l’Om on es projectarà el documental “La acadèmia de las musas”, dirigit per José Luís Guerín amb la presència del protagonista del film, Raffaele Pinto. Es farà un col·loqui  presentat per Jordi Estrada i Enric Tierz.

 

Els protagonistes

 

Cristina Plazas: (Madrid, 30 de setembre de 1969) és una actriu de teatre, cinema i televisió. Treballa tant en el panorama català com el castellà. A nivell estatal, va agafar fama pel seu paper d'Eulàlia en la sèrie de TVE Amar en tiempos revueltos. També ha participat a La Riera de TV3 en el paper de Cristina Padró, i en altres sèries espanyoles com Vis a Vis i Velvet. Igualment, ha fet pel·lícules com El país del miedo que es va presentar en el passat Festival de Màlaga.

 

Xevi Compte: Docent al Màster de Musicoteràpia de la Universitat de Barcelona (2015) i al Màster de Relaxació, Meditació i Mindfulness de la Universitat de Barcelona (2015). Ha editat els CD’s: El secret del silenci (2012) – Ànima (2011) – Bols tibetans polifònics (2011) –Amanda nadales vers-i-onades (2010) – Akash (2009) –  Ressonància Interna (2001) – Confidències Aromàtiques (1992)

 

Míriam Cano: (Molins de Rei, 1982) poeta, articulista, llicenciada en Humanitats i especialista en gestió cultural. El seu primer poemari va ser Buntsandstein (Viena Edicions, 2013). A més, ha estat publicada a les antologies II Festival de Poesia des dels Balcons (Parnass Ediciones, 2014) i Assumiràs la Veu (Terrícola, 2014). La seva última obra és Ancoratge (Terrícola, 2016). Des del 2002 fins al 2014 va ser jurat del Premi de Narrativa per a Dones Mercè Rodoreda, que convoca l'Ajuntament de Molins de Rei. Actualment és jurat del premi de poesia Martí Dot de Sant Feliu de Llobregat. També ha exercit de crítica cinematogràfica i musical, i col·labora a Catorze. Cultura Viva, a NacióDigitalPoetari, Gent Normali "El Violí Vermell" de Catalunya Música.

 

Aniol Rafel: (Barcelona, 1977) és un editor català que l’any 2012 funda l’editorial independent Edicions del Periscopi per tal de seleccionar i editar per al lector en català obres contemporànies que destaquin pel seu valor literari, així com fer de lligam entre importants veus narratives i els lectors que busquen una referència que els aporti la seguretat d’una experiència lectora gratificant i plena en català. Des d’aleshores, Periscopi s’ha consolidat com una editorial de referència dins el panorama literari i editorial independent.

 

Ferran Ràfols: Traductor de novel·les d’autors com Raymond Carver, Joseph Conrad, Thomas Pynchon, Evelyn Waugh, Patricia Highsmith, Siri Hustvedt, Toni Morrison, Robertson Davies, Gabriel Josipovici, Bruce Chatwin, Richard Ford, Colm Tóibín, Anaïs Nin, James Ellroy, William Kennedy, Amélie Nothomb, Téa Obreht i, obviament David Foster Wallace

 

El Tocats celebra 10 anys

 

El Tocats de Lletra, organitzat per l’Ajuntament de Manresa i el Gremi de Llibreters de Catalunya, arriba a la seva desena edició convertit en un festival poètic i literari de referència a Catalunya. Enguany, i sota el títol de “Complicitats”, el certamen, que tindrà lloc del 13 al 30 d’octubre, oferirà un programa extens i variat amb una quarantena de propostes culturals, innovadores i de qualitat.

 

Documents relacionats

  • imagen