Es tracta d’un cicle formatiu de 10 sessions que trenca amb els mètodes convencionals d’ensenyament i surt de les aules per fer les classes a diferents espais de la ciutat per aprofitar els recursos socials i econòmics de l’entorn. Es basa en una metodologia que combinarà classes magistrals amb tallers, activitats, etc.
A partir de la col·laboració entre l’Ajuntament de Manresa i la Umanresa s’ha organitzat l’Escola de tardor per a persones emprenedores. Es tracta d’un cicle formatiu intensiu de 40 hores de programa repartides en 10 sessions i que començarà el dia 2 de novembre i finalitzarà el dia 15 del mateix mes, en horari de dilluns a divendres de 16 a 20 hores.
Els detalls i els objectius de l’Escola de tardor per a persones emprenedores els han explicat aquest matí en roda de premsa la regidora de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament de Manresa, Mireia Estefanell; i el responsable d ela FUB d’e+i de la facultat de Ciències Socials de Manresa, Marc Bernadich.
Estefanell ha mostrat la seva satisfacció per “la posada en marxa d’aquest cicle formatiu que té per objectiu difondre l’emprenedoria, especialment entre els joves, i capacitar les persones per crear empreses a partir d'una idea amb assessorament personalitzat i expert”. “Igualment, es donaran a conèixer i aprofitar els recursos i oportunitats de negoci de la ciutat”, ha senyalat la regidora.
Per la seva banda, Marc Bernadich ha destacat que es tracta “d’un aprenentatge no convencional estudiat per ser el màxim d’efectiu”, per aquest motiu “se surt de les aules i es fan les classes a diferents espais de la ciutat, llocs emblemàtics i pintorescs, per tal d’aprofitar els recursos econòmics i socials de Manresa i posar en coneixement dels participants tots els mecanismes de suport que compta la ciutat”.
Explorar i aprendre en diferents indrets de la ciutat
Així, els diversos temes de què consta el programa es desenvoluparan a diferents emplaçaments inspiradors com al carrer del Balç, a les Escodines, a les fàbriques l’Anònima i els Panyos, a la Cova i a la Seu, a un refugi antiaeri, al Pou de la llum, al Cedem, i també es farà una sortida al Collbaix.
“Pel que fa a la metodologia”, ha puntualitzat Bernadich, “serà híbrida i es combinaran classes magistrals, amb simulacions, tallers, activitats, etc.” En aquest sentit “el programa s’estructura a partir d’ítems lògics que l’emprenedor s’enfronta quan inicia la seva activitat empresarial, és a dir, el curs està dissenyat per ajudar al participant des del principi, amb la maduració de la seva idea de negoci, i acompanyar-lo en tot el procés, fins a la concreció de l’empresa”.
El preu del cicle formatiu és de 35 euros, però tant la regidora Estefanell com Bernadich han fet palès que els aspirants poden demanar ajuts econòmics en forma de microcrèdits sense aval, subvencionat per “la Caixa”. També es pot optar a la línia de microcrèdits municipals. I, a més a més, es crea una bossa per persones sense recursos. “El més important és que qui tingui una idea la pugui desenvolupar”, ha sentenciat la regidora de Dinamització Econòmica.
Per a més informació i inscripcions cal adreçar-se a infofc@umanresa.cat i al 93 877 41 79.