Una nova edició d’Ignàgora arrenca aquest dimecres 9 de novembre amb la primera de les sis xerrades que es faran fins a l’abril de l’any que ve, i anirà sobre la integració de la contemplació en l’acció, una de les aportacions clau que va fer Sant Ignasi. Serà al Centre Internacional d’Espiritualitat Ignasiana i anirà a càrrec de Xavier Melloni sj.
El proper dimecres 9 de novembre a les 7 de la tarda comença la tercera edició d‘Ignàgora del curs 2016-2017. I ho farà amb la xerrada ‘Què vol dir la màxima de Sant Ignasi “Ser contemplatiu en l’acció?” a càrrec de Xavier Melloni sj al Centre Internacional d’Espiritualitat Ignasiana (CIEI).
Aquesta nova edició, que s’allargarà fins al 27 d’abril de 2017, consta de sis conferències, que volen ser un espai de reflexió amb l’objectiu d’aprofundir entorn la figura de Sant Ignasi i la influència dels seus valors en la societat actual.
La segona serà el dimecres 16 de novembre amb ‘Si la tecnologia ens canvia: cal que canviem l’educació?’ a càrrec d’Albert Sangrà, director acadèmic de la Càtedra UNESCO d’Educació i Tecnologia per al Canvi Social (UOC). Serà a l’Espai Plana de l’Om també a les 7 de la tarda.
A principis d’any, i a càrrec d’Ignasi Vila sj, la xerrada ‘La Companyia de Jesús a Manresa des de finals del s. XVI a finals del s. XIX’, on s’analitzaran els moments més crucials entra la Companyia de Jesús i la ciutat. Serà al Centre Internacional d’Espiritualitat Ignasiana (CIEI) el dia 19 de gener a les 7 de la tarda.
L’exposició dels reptes teòrics i les accions pràctiques que es fan des de Càritas a partir de l’anàlisi de la realitat actual, serà el tema de la xerrada del dijous 9 de febrer. Anirà a càrrec de Jaume Espinal, director de l’entitat Càritas Manresa, i es farà a la sala d’actes “El Portal”, al carrer Joc de la Pilota, 6.
Al cap d’un mes, el 9 de març, Carme Borrell, doctora en Medicina i gerent de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, serà l’encarregada de la conferència ‘Els determinants socials de la salut i l’equitat en salut’ on parlarà de com les circumstàncies de naixement, creixença, treball i envelliment condicionen les desigualtats en salut. Serà a les 7 del vespre a la Sala d’Actes de la FUB, Av. Universitària, 4.
I per acabar, el 27 d’abril, es farà una xerrada que reflexionarà sobre els àmbits físics per on necessita moure’s la gent gran i que van molt més enllà dels límits físics de l’habitatge. Anirà a càrrec de Xavier Garcia-Milà i Lloveras, arquitecte director d’Arquitectura i Accessibilitat (aia), i serà presentat per Enric Roca, coordinador del Programa de Gent Gran de l’Ajuntament de Manresa. Serà a la sala d’actes de la UPC de Manresa, Av. Bases de Manresa, 61-73.
Ignàgora, fòrum Manresa 2022 és una iniciativa conjunta de l’Ajuntament de Manresa, la FUB, Cova de Sant Ignasi Manresa Fundació Privada, la UOC i la UPC, i hi col·labora Càritas Manresa, la delegació del Bages-Berguedà del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, i l’entitat Manresa Ciutat Amiga de la Gent Gran.