L'Ajuntament traspassa la gestió de la Casa de la Natura de la Culla a la Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Sèquia amb voluntat de consolidar i millorar els seus serveis i activitats

Aquest migdia ha tingut lloc, a la Casa de la Natura de la Culla, la presentació oficial del canvi de gestió de l’equipament, que fins aquesta primavera ha anat a càrrec del Consell Comarcal del Bages i que ha assumit la Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Sèquia. En l’acte s’ha remarcat la voluntat de mantenir i ampliar els serveis i activitats que actualment es porten a terme a l’equipament. 

imagen

Aquest migdia s’ha oficialitzat el traspàs de la gestió de la Casa de la Natura de la Culla a la Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Sèquia, en un acte amb la presència de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent; el vicepresident de la Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Sèquia, Josep Alabern; i la directora del Camp d’Aprenentatge del Bages, Anna Peig, a banda de múltiples representants d’institucions i entitats que tenen relació amb l’equipament.

 

Després de l’etapa en què la Casa de la Culla ha estat gestionada pel Consell Comarcal del Bages, l’Ajuntament de Manresa, que en té la propietat, ha optat per encarregar-ne la gestió a la Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Sèquia, amb l’objectiu de millorar i incrementar els seus usos, pensant en altres projectes de ciutat com Manresa 2022, en el patrimoni natural i cultural, i en la potenciació del regadiu de la ciutat.

 

La voluntat de la Fundació Aigües de Manresa–Junta de la Sèquia és mantenir i impulsar les activitats que es fan actualment a la Casa de la Natura de la Culla. Per exemple, el Camp d’Aprenentatge del Bages i el Consorci del Bages per a la gestió de residus treballen conjuntament des de fa anys per oferir-hi activitats d’educació ambiental: visites, tallers, assessorament a les escoles, etc. També s’hi fan activitats educatives en el marc de la vinculació amb el GeoParc de la Catalunya Central, i activitats del Consell Regulador de la DO Pla de Bages.

 

En paral·lel a aquestes activitats, s’està treballant en un projecte de rehabilitació de la Culla perquè la masia es pugui continuar conservant en bon estat, i s’estan estudiant possibles activitats per portar-hi a terme.

 

En l’acte de presentació d’aquest migdia, s’ha expressat la voluntat que la nova gestió no només doni continuïtat a tots els serveis i activitats, sinó que pugui significar una millora i un impuls. Així, Josep Alabern, en nom de la Fundació Aigües de Manresa,  ha manifestat que el fet de gestionar la Casa de la Culla ha de permetre “crear sinergies importants amb la resta d’equipaments que ja gestionem: la mateixa Sèquia, el Museu de la Tècnica, Can Font, el centre de visitants del Parc de l’Agulla...” , cosa que ha de ser possible pel fet que a la Culla “s’hi ubiquen diverses joies de la nostra ciutat, com la seu de la DO, el Camp d’Aprenentenatge i el Geoparc, que hi realitza activitats”. La voluntat, diu Alabern, és que la nova gestió faci la casa encara més accessible i “útil per a la ciutat i els ciutadans”. El responsable d’Aigües de Manresa també ha explicat que, en diverses fases, es faran treballs de millora de la casa.

 

Al seu torn, Anna Peig, directora del Camp d’Aprenentatatge del Bages, ha fet una exposició sobre els serveis educatius que es duen a terme a la Casa, que es basen en suport curricular als centres educatius, oferint “un aprenentatge que fomenta les activitats d’entorn, i que facilita l’observació, el treball procedimental i l’educació ambiental”.

 

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha tancat l’acte fent una valoració molt positiva del fet que s’hagi pogut acordar finalment la gestió de l’equipament per part d’Aigües de Manresa, empresa “amb bons professionals i que ha demostrat la seva capacitat per fer bona feina i també per fer inversió”. Així, l’alcalde que ha manifestat la “il·lusió i optimisme” davant d’aquesta nova etapa i també ha afirmat que amb el projecte Manresa 2022 en l’horitzó, “disposar d’un element de patrimoni cultural i natural com la Casa de la Cull significa tenir un punt d’atracció i un actiu molt valuós”. També ha volgut agraït la tasta de gestió dura a terme els últims anys pel Consell Comarcal i per totes les persones i institucions que hi ha treballat, alhora que ha pronosticat “un gran futur per davant d’aquest equipament en aquesta nova etapa”. 

Documents relacionats

  • imagen