Aquest cap de setmana el centre de Manresa s’omplirà d’alta gastronomia, amb les jornades en què es presentaran els productes del Pelegrí i es farà un tast de vins dels territoris per on transcorre el Camí Ignasià a mans dels millor sommelier d’Espanya, pel qual les últimes entrades encara es poden adquirir a l’Oficina de Turisme. També es podrà gaudir dels plats de quatre cuiners estrella en un ‘showcooking’ amb música i audiovisuals, l’entrada del qual és gratuïta. Tot això, emmarcat en el projecte global Manresa 2022 per donar a conèixer la figura de Sant Ignasi i la seva experiència vital pel seu pas per la ciutat.
El proper cap de setmana, dies 12 i 13 de novembre, se celebrarà, al centre de Manresa, les primeres Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià, que neixen amb la voluntat de donar a conèixer el Camí Ignasià, que va de Loiola a Manresa, i la seva gastronomia.
Les jornades començaran el dia 12 amb la segona edició de la Fira Gastronòmica del Geoparc que estarà instal·lada a la plaça sant Domènec de 4 a 9 del vespre. A la tarda, a les 6, i a l’Auditori Espai Plana de l’Om, hi haurà Josep Pelegrín, millor sommelier d’Espanya 2016, que presentarà un tast molt especial, on es podran conèixer els raïms autòctons i la cultura vinícola dels territoris per on passa el Camí Ignasià. El tast, que anirà acompanyat de música i imatges per convertir-se en una experiència més enllà de la gastronomia, el podran gaudir totes les persones que ho desitgin. Les entrades, últimes a la venda, valen 6 euros i de manera anticipada, 5 euros, es poden adquirir a l’Oficina de Turisme de Manresa (Pl. Major, 10; 93.878.40.90).
I diumenge 13, d’11 a 2, hi haurà una mostra gastronòmica a la plaça Sant Domènec, on es podran desgustar els productes del Pelegrí, el Brou, el Dolç, la Cervesa i el vi bullit. També es podran tastar els vins de la DOP Pla de Bages i plats de Catalunya, La Rioja, Navarra i Euskadi.
A ¼ de 12 fins a la 1, a l’Auditori Espai Plana de l’Om, 170 persones podran gaudir d’un espectacle de cuina en directe, ‘showcooking’, que protagonitzaran quatre cuiners representants de les poblacions per on passa el Camí Ignasià: Roberto Ruiz (Frontón de Tolosa), Jordi Llobet (Restaurant L’O de Sant Fruitós), Santi Cordón (Trinquete de Tudela) i Miguel Martínez Losa (Kabanova de Logronyo). L’espectacle acabarà amb la presentació de la Guia Gastronòmica i dels ‘Productes del Pelegrí’, una proposta on hi han participat diversos gremis i empreses del territori conjuntament amb l’Ajuntament de Manresa i la Fundació Alícia.
L’entrada per assistir al ‘showcooking’ és gratuïta i els tiquets per als tastos es podran comprar allà mateix.
Les jornades neixen emmarcades en el projecte Manresa 2022, una aposta estratègica transversal i participativa per promoure la projecció exterior de Manresa amb motiu de la commemoració dels 500 anys de l’estada de Sant Ignasi a la ciutat, que s’escau el 2022, i són una iniciativa de l’Ajuntament de Manresa, amb l’assessorament de la Fundació Alícia, que s’ha encarregat de la gestió tècnica.
El patrocini principal és a càrrec de l’Obra Social de “la Caixa” i hi donen suport el Geoparc de la Catalunya central, la Diputació de Barcelona i la Generalitat. Entre els col·laboradors també hi ha el Gremi de Flequers, el Gremi d’Hostaleria, la DO Pla de Bages, Els Fogons gastronòmics del Bages, Cerveses Guineu, l’escola d’hosteleria Joviat i Caldos Aneto.
Per a detalls i més informació cliqueu aquí.