Manresa celebra el Dia Mundial del Medi Ambient amb una plantada d'alzines al Parc de Can Font

Una cinquantena d’alumnes del 3r de Primària de l’Escola Vedruna planten vint alzines proporcionades per l’Ajuntament de Manresa amb l’objectiu de recuperar un espai del parc i enviar un missatge de sensibilització amb la naturalesa.


imagen

Manresa ha celebrat avui el Dia Mundial del Medi Ambient amb una plantada d’alzines al Parc de Can Font, una acció que ha anat a càrrec d’uns cinquanta alumnes de tercer de primària de l’Escola Vedruna. En total s’han plantat vint alzines proporcionades per l’Ajuntament de Manresa amb l’objectiu de contribuir a recuperar un espai del parc i, alhora, enviar un missatge de sensibilització dels infants amb la natura i la ciutat. 

Els serveis de manteniment de l’Ajuntament han proporcionat tot el material (plantes, eines, regadores, terres, etc.), han fet els preparatius i han aportat l'assessorament tècnic necessari perquè els alumnes, en grups de dos o tres, poguessin plantar les alzines de forma adequada. 

Durant la plantada ha assistit el regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Jordi Serracanta, que ha assegurat que “aquest és el tercer any consecutiu que s’organitza aquesta activitat impulsada des de l’Ajuntament de Manresa”. El primer any hi van participar els alumnes de l’escola Bages que van fer la plantada d’arbres al Parc de Puigterrà, i l’any passat els de l’escola El Pilar també al Parc de Puigterrà. 

Serracanta ha explicat que aquesta acció “s’emmarca dins els actes de celebració del Dia Mundial del Medi Ambient i que té dos objectius principals: recuperar la zona arbrada del Parc de Can Font i, alhora, buscar la complicitat dels infants per sensibilitzar-los de la importància de conservar la natura”. 

Un Dia Mundial que es commemora dels del 1972 

A tot el món es celebra aquest dijous 5 de juny el Dia Mundial del Medi Ambient (DMMA). Així ho va establir l'Assemblea General de les Nacions Unides el 1972. Aquest és un dels principals vehicles pels quals l'Organització de les Nacions Unides estimula la sensibilització mundial entorn del medi ambient i intensifica l'atenció i l'acció política. 

Els objectius de la celebració són el de donar una cara humana als temes ambientals; animar les persones a convertir-se en agents actius del desenvolupament sostenible i equitatiu; promoure la idea que la societat és fonamental per a canviar les actituds en relació als temes ambientals; i impulsar una societat que asseguri a totes les nacions i persones el gaudiment d'un futur més segur i més pròsper. 

Com a Manresa, molts altres municipis catalans organitzen activitats al voltant d'aquest dia. Les accions són diverses, des de setmanes dedicades al medi ambient fins actes simbòlics per oferir informació, recursos i recordar a la ciutadania la importància del canvi cap a accions més respectuoses amb l'entorn. 

Documents relacionats

  • imagen