L'Ajuntament de Manresa participarà demà en la II Trobada d'Ajuntaments de la Xarxa Mai Més organitzada per l'Amical Mauthausen

Els ajuntaments es tornaran a reunir per a seguir treballant amb l’Amical de Mauthausen i debatre conjuntament quines han de ser les polítiques públiques de memòria i prevenció del feixisme.

imagen

Una quarantena d’ajuntaments, d’entre els quals el de Manresa, integrants de la Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme, Mai Més, que impulsa l’Amical de Mauthausen i altres Camps, participaran demà en la II Trobada d’Ajuntaments, que tindrà lloc a la Biblioteca municipal Can Peixauet de Santa Coloma de Gramenet.

 

Aquesta segona trobada és la continuïtat de la que va tenir lloc el mes d’octubre del 2015 a Vilafranca del Penedès, i serà el primer acte de les jornades de memòria històrica que organitza l’ajuntament de Santa Coloma de gramenet. L’objectiu és consolidar la xarxa d’ajuntaments per la memòria i la prevenció del feixisme, i alhora debatre i acordar quines han de ser les línies mestra del treball per la memòria i la prevenció del feixisme des dels ajuntaments.

 

En aquesta segona trobada hi intervindran el comissionat per la Memòria de l’Ajuntament de Barcelona, Ricard Vinyes, que farà una reflexió inicial sobre les Polítiques públiques de Memòria: Què, qui, com i perquè; l’alcaldessa de Santa Coloma, Nuria Parlón, que reflexionarà sobre les Polítiques de Memòria i estructura municipal; finalment, intervindrà la regidora de cultura de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Teresa Llorens, que parlarà sobre Politiques de Memòria i relació amb la Societat.


La trobada es completarà amb els diferents debats sobre les ponències, la presentació d’un document d’acord i coordinació de cara al treball futur, i es clourà amb un homenatge als deportats de Santa Coloma al jardins del Museu Torre Balldovina.

 

Mantenir la memòria històrica viva a Manresa

En la línia de treballar en la recuperació de la memòria històrica, l’Ajuntament de Manresa homenatjarà la propera setmana, els dies 25 i 27, els deportats als camps de concentració nazis. I ho farà, d’una banda, amb la instal·lació de 21 llambordes “Stolpersteine” davant de les cases o llocs de treballs dels deportats; i el dia 27 es farà un acte institucional que comptarà amb la presència d’autoritats, persones vinculades al treball de camp fet per identificar les persones deportades manresanes, i també els seus familiars.

Documents relacionats

  • imagen