La Festa de la Llum 2017 ha viscut aquest matí el pregó infantil amb una posada en escena que ha sumat música i una escenificació teatral per recordar els fets històrics que va viure la cituat de Manresa al segle XIV.
La construcció de la Sèquia i el Misteri de la Llum han estat el centre del pregó infantil que s’ha dut a terme aquest matí en un Saló de Plens ple a vessar. Un centenar d’alumnes de sisè de primària de les escoles L’Espill i La Sèquia han estat els encarregats de donar vida a una representació teatral que ha comptat amb música i un atrezzo elaborat pels mateixos alumnes.
L’acte l’ha obert l’alcalde, Valentí Junyent, i a continuació ha intervingut Montserrat Pedreira, directora d’Estudis d’Educació Infantil de la Facultat de Ciències Socials de la Fundació Universitària del Bages, entitat administradora de la Misteriosa Llum d’enguany. A partir de tres experiments, Pedreira ha volgut ressaltar valors i aptituds vitals per cadascun d’ells. En el primer, ha volgut traslladar la importància de ser “enginyosos” i de buscar “mirades noves”; en el segon, ha elevat la idea del diàleg i del treball en equip. I per últim, s’ha referit a l’enginy, al diàleg i a la constància com a eines “per superar reptes de la vida”.
A través de jocs de llum, miralls i amb les màscotes de la Sèquia, (la Sequi, el Sequiaire i l'Espill), l’alumnat ha desenvolupat el pregó i ha volgut ressaltar la importància de la Sèquia i tot el que ha permès desenvolupar des de l’arribada de l’aigua a la capital bagenca. "Esforç, enginy i dedicació" són alguns dels valors que, segons el pregó, van haver de tenir els manresans del segle XIV per poder afrontar la construcció i reivindicació de la Sèquia. Però no només això. Els alumnes han volgut remarcar la valentia i unitat "per poder superar dificultats" que van mostrar, i l'esperança, que els va servir per creure que les coses canviarien i millorarien.
Un cop finalitzada la interpretació del pregó per part de l’alumnat, Junyent ha fet un obsequi d’una reproducció de l’escultura La Ben Plantrada de Josep Clarà a alumnes i també a les dues directores de les escoles, Conxita de Pablos i Mercè López.
Posteriorment, l’alcalde ha fet el parlament de cloenda, on ha volgut, a més de felicitar l’alumnat, remarcar conceptes apareguts al pregó, com “l’esforç i la valentia” i sobretot la unitat, per la força que té el fet “d’anar tots junts” per tirar endavant qualsevol projecte de ciutat. Finalment, ha volgut emfatitzar la importància de fer un pregó infantil, que cada any té un format original i innovador.
L’acte ha conclòs amb el cant del Goigs de la Llum, a càrrec dels alumnes de les dues escoles i de tots els assistents, entre els quals regidors i pares, i sota la direcció musical de Laia Prat, mestra de música de l’escola La Sèquia. Abans de marxar, però, dos nens i nenes de cada escola han signat el Llibre d’Honor de la Ciutat de Manresa.