El Pacte de Ciutat es reuneix per exposar l'estat de les actuacions al voltant de vuit eixos de treball

Representants de 26 entitats de la ciutat, signants o adherides al Pacte de Ciutat per a la Promoció Econòmica i la Cohesió Social, van participar ahir al vespre en la reunió per exposar els treballs fets en vuit eixos de treball. L’alcalde i diversos regidors de l’equip de govern van exposar l’estat d’execució de les actuacions en diversos àmbits i posteriorment es va obrir un torn de debat i propostes.


imagen

Reunió dels membres del Pacte de Ciutat per la Promoció Econòmica i la Cohesió Social, ahir al vespre a la Sala d’Actes del Centre Cultural el Casino de Manresa, en una sessió de treball per debatre sobre els vuit centres d’interès en què s’han agrupat les actuacions. Hi van assistir les entitats signants del Pacte i una vintena més que s’hi ha adherit, fins a 26 en total.

 

En la sessió, diversos regidors i l’alcalde van exposar les línies de treball en diversos àmbits: Marc Aloy, regidor delegat de Planejament i Projectes Urbans i Entorn Natural, va exposar les línies de treball d’espai públic i mobilitat. Cristina Cruz, regidora delegada d’Ocupació i Dona va ser l’encarregada de plantejar les temàtiques de formació, qualificació personal i ocupació. Mireia Estefanell, regidora delegada de Dinamització Econòmica i Participació va obrir la ponència sobre promoció econòmica.

 

Al seu torn, Àuria Caus, regidora delegada d’Indústria i Comunicació, es va encarregar d’encetar el debat sobre promoció de ciutat. Per la seva banda, Jaume Torras, regidor delegat de Recursos Humans i Transparència va plantejar temàtiques sobre govern obert. Àngels Santolaria, regidora delegada d’Acció Social i Cooperació, va ser l’encarregada d’obrir el debat sobre cohesió social, inclusió i desenvolupament social. Joan Calmet, regidor delegat d’Habitatge, Barris, Turisme i Festes va posar sobre la taula les qüestions d’habitatge. I finalment, l’alcalde, Valentí Junyent, va ser l’encarregat de parlar sobre l’impuls al centre històric.

 

Un cop finalitzades les presentacions pertinents de cada regidor, es va obrir un torn de preguntes, que va servir perquè la vintena d’entitats presents a l’acte poguessin compartir, donar el seu punt de vista o demanar més informació sobre les qüestions plantejades.

 

El Pacte de Ciutat per a la Promoció Econòmica i la Cohesió Social es va signar el juliol passat al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa, amb la participació de grups polítics i entitats representatives de l’àmbit econòmic i social. El document consta de 12 grans objectius per combatre els efectes de la crisi, des d’ara fins a la finalització del mandat, l’any 2019. En el mandat anterior ja es va tirar endavant una primera edició del Pacte de Ciutat, que els signants van valorar positivament.

 

Els signants del Pacte són el govern municipal, representants dels grups municipals de CDC, ERC, PSC, C’s i el regidor adscrit Miquel Davins; i també diverses entitats sindicals, empresarials i socials: Cambra de Comerç, PIMEC, Federació Empresarial de la Catalunya Central, UGT, CCOO, Creu Roja i Càritas.

 

En el document, que podeu consultar íntegrament en aquest enllaç, figuren els objectius i les línies d’actuació principal (un total de 109, amb un increment considerable respecte el Pacte de Ciutat anterior, en què eren 63) per pal·liar les situacions de vulnerabilitat social i intentar contribuir a la recuperació de l'activitat econòmica i l'ocupació. 

 

Els signants del Pacte de Ciutat es comprometen a treballar en 12 objectius principals, entre els quals el treball conjunt de tots els agents socials i econòmics per combatre els efectes negatius en les famílies a causa de la crisi, la millora de la formació als aturats, el combat de l’abandonament escolar, prioritzar les despeses adreçades a les necessitats socials, aprofitar el potencial del Centre Històric, l’aposta per l’economia productiva o cercar el consens públic-privat per millorar les infraestructures de la Catalunya Central.

Documents relacionats

  • imagen