L’esport manresà viu la seva gran festa anual i mostra el seu vigor en una lluïda Nit de l’Esportista que corona Gerard Farrés

El pilot de motos Gerard Farrés, tercer classificat al darrer Dakar, va ser proclamat ahir, al teatre Kursaal de Manresa, millor esportista manresà de l’any. La 47a edició de la Nit de l’Esportista, organitzada per l’AE La Salle i l’Ajuntament, va mostrar el vigor i la bona salut de l’esport manresà. Va ser una gala molt entretinguda, amb moments emotius com l’homenatge a Vicenç Comas i a Rafael Vilaseca, i conduïda amb molt bon humor per l’actor Quim Masferrer.

imagen

Més de dues hores i mitja que es van fer molt entretingudes, gràcies al saber fer de Quim Masferrer, que amb el seu particular estil va exercir de mestre de cerimònies d’una Nit de l’Esportista que va deixar clar que l’esport manresà té bona salut i que hi ha noves generacions d’esportistes que pugen amb força. La 47a edició de la Nit va ser organitzada per l’Associació Esportiva La Salle, que celebra 75 anys i que és el club que va organitzar les 25 primeres edicions de la Nit. Ton Perarnau, referent del bàsquet manresà i ànima del club lasal·lià, va ser l’encarregat de llegir el pregó.

 

La Nit va coronar Gerard Farrés, pilot manresà de motos, tercer classificat al darrer ral·li Dakar, com a millor esportista manresà de l’any. El gimnasta Kevin Traid Pérez i els especialistes en ball esportiu Guillem Pasqual i Rosa Carné van ocupar la segona i la tercera posició, d’entre vint finalistes, que també van pujar a l’escenari a rebre el reconeixement i l’aplaudiment del públic.

 

Altres premis destacats de la Nit van ser els que van rebre l’històric trialteta manresà Amand Redondo (millor esportista veterà) i la gimnasta de 14 anys del club Egiba Andrea Carmona, millor esportista jove. En aquesta categoria, van ser segons el judoca Pol López i el nedador Izan Cubillas, i tercers l’atleta Pol Vila i el basquetbolista Toni Naspler. En aquesta categoria hi va haver fins a 38 finalistes, cosa que demostra l’esplèndid planter d’esportistes de la ciutat.


Destaquen també els diversos guardons assolits per l’Avinent Club Atlètic Manresa. L’equip femení del club va recollir el premi Vicenç Comas (instaurat en memòria del periodista desaparegut aquest any) al millor equip en categoria absoluta, per haver completat la millor temporada de la seva història i haver-se col·locat entre els vuit primers clubs estatals. També va ser reconeguda com a millor directiva Mercè Rosich, presidenta del club des de fa més de dues dècades; el tècnic Joan Lleonart, històric entrenador de l’entitat i també entrenador d’atletes de la talla de l’olímpica Esther Guerrero, es va endur el guardó Josep M. Monfort al millor entrenador. Encara del club manresà, el directiu i incansable col·laborador Manel Molera va rebre el premi Josep M. Pintó.

 

El guardó al millor jutge-àrbitre va estrenar enguany el nom de Premi Rafael Vilaseca, en memòria de qui fou l’àrbitre de futbol manresà que va aconseguir arribar a una categoria més alta, mort el desembre passat als 53 anys. El guardó va recaure en l’àrbitre Eduardo Romero.

 

Román Montañez, un dels jugadors de bàsquet amb més partits jugats a l’ACB i acabat de retirar, va rebre el premi Bages Manel Estiarte en reconeixement a la seva trajectòria. El premi al millor esportista paralímpic va ser per a Ignacio Ávila, medallista als jocs paralímpics de Rio en ciclisme adaptat.

 

El Premi Esport Escolar, que porta el nom d’Andreu Vivó i Tomàs, va ser per a l’equip Prebenjamí i A del Club Futbol La Salle Manresa, mentre que el premi al millor esportista Special Olimpics va recaure en l’equip de gimnastes de l’Egiba. El guardó al millor patrocinador va ser per a Tomàs Bellés Team, i el premi AE La Salle al millor club va ser per al Club Gimnàstic Manresa.

 

També van ser guardonats fins a 28 equips, de diversos esports i categories, pels èxits aconseguits al llarg de la temporada 2016-17.

 

El popular periodista i locutor Vicenç Comas i Panadès, que va morir el desembre passat a l’edat de 87 anys, va ser homenatjat a través d’un emotiu vídeo i va rebre, a títol pòstum, el premi Josep Vila Valldaura. El va recollir la seva filla, Montserrat Comas, de mans de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i la directora del Grup Taelus, Pilar Goñi.

 

L’acte va ser presidit per l’alcalde, juntament amb el director del Consell Català de l’Esport de la Generalitat, Antoni Reig, i del regidor d’Esports de l’Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta. Tots tres van intervenir en l’acte, juntament amb Marc Puig, president de la comissió del 75è aniversari de l’Associació Esportiva La Salle.

 

En el seu parlament, l’alcalde de Manresa va assegurar que a l’esport manresà “hi ha relleu assegurat” i va mostrar l’agraïment i reconeixement a tots els esportistes, tècnics i directius per contribuir a fer de Manresa “una ciutat esportiva”. També va tenir un record per Vicenç Comas i Rafael Vilaseca. El regidor Jordi Serracanta va reiterar que “l’esport ens fa capital” i va assegurar que és una afirmació que es basa en xifres (més de 60 club), en la quantitat i qualitat dels esportistes manresans, en la bona feina d’entrenadors i tècnics i també en la tasca d’inclusió social que es porta a terme gràcies al món de l’esport.

 

La Nit de l’Esportista es va cloure amb el lliurament d’un trofeu-record a Ignacio Vergara, president de l’AE La Salle, en agraïment per l’organització, i en el relleu simbòlic amb l’entitat que organitzarà la 48a edició del certamen, que serà el Club de Beisbol Pirates de Manresa, en el marc de la celebració del seu 25è aniversari. 

Documents relacionats

  • imagen