L’Ajuntament de Manresa obté la màxima puntuació possible, 100 punts, en l’Índex de Transparència dels Ajuntaments

Transparència màxima. L’Ajuntament de Manresa ha obtingut 100 punts, el nivell més elevat possible, en l’Índex de Transparència dels Ajuntaments (ITA), que acaba de fer públic el rànquing. En la classificació anterior s’havien assolit 97,5 punts. Manresa comparteix amb cinc ciutats catalanes més els llocs d’honor al rànquing, que inclou dades dels 110 principals ajuntaments de l’estat.

imagen

L’ITA és una eina per mesurar el nivell de transparència dels consistoris, i avalua el gran de transparència dels ajuntaments de les 110 ciutats més grans de l’estat, a través d’un conjunt de 80 indicadors, agrupats en sis àrees. Manresa és una de les 25 ciutats que obtenen una puntuació màxima, 100 punts. D’aquestes, només cinc són catalanes: a banda de Manresa, també Barcelona, Girona, Lleida i Terrassa.

 

Per aconseguir aquesta puntuació màxima, l’Ajuntament de Manresa ha estat puntuat amb un 100 en els sis àrees que s’avaluen: transparència activa i informació sobre la corporació municipal; pàgina web, relacions amb la ciutadania i la societat, i participació ciutadana; transparència econòmico-financera; transparència en les contractacions, convenis, subvencions i costos dels serveis; transparència en matèria d’urbanisme, obres públiques i medi ambient; i dret d’accés a la informació.

 

D’aquesta manera, Manresa fa un nou salt endavant respecte el 2014, data de publicació del rànquing anterior, en què havia assolit una puntuació de 97,5. Des del 2008, en què es va començar a fer públic aquest indicador, les puntuacions de l’Ajuntament de Manresa han estat 51,5 (2008); 87,5 (2009), 85 (2010), 72,5 (2012) i 97,5 (2014).

 

El 2014 ja es va assolir el 100 en quatre de les sis àrees analitzades, i ara també s’aconsegueix a les dues restants, en què en el rànquing anterior va ser puntuada amb 94,4 i 93,8.

 

A banda de les 5 poblacions catalanes, n’hi ha 19 més de l’estat que assoleixen la puntuació màxima. El rànquing inclou 11 ciutats catalanes més, que obtenen puntuacions de  99,4 (Cornellà), 98,1 (Sant Cugat del Vallès), 97,5 (Mataró), 96,3 (Reus), 95 (Santa Coloma de Gramenet); 94,4 (Sabadell i Sant Boi de Llobregat); 92,5 (L’Hospitalet de Llobregat); 93,8 (Rubí); 89,4 (Badalona); i 72,5 (Tarragona).

 

El regidor de Recursos Humans i Transparència, Jaume Torras, ha fet una valoració molt positiva d’aquests resultats pel que fa a l’índex de transparència, un concepte “ampli i transversal, que abraça el conjunt de l’actuació de l’equip de govern amb l’objectiu d’acostar l’actuació de l’Ajuntament a la ciutadania”. El regidor hi ha afegit que amb recursos  força limitats, “s’han aconseguit aquests extraordinaris resultats, gràcies a la bona feina i a la dedicació dels treballadors municipals”. El regidor hi afegeix que “seguirem treballant en la mateixa línia per mantenir aquests bons indicadors”.

Documents relacionats

  • imagen