La Festa del Tomàquet continua i per dijous ha preparat un sopar degustació de productes autòctons del Bages

L’àgape, que tindrà lloc a la Sala Gòtica de la Seu a partir de les 8 del vespre fins a les 11 de la nit, donarà l’oportunitat als comensals de conèixer els productors mentre degusten els seus productes.

imagen

la Festa del Tomàquet continua, després de l’èxit de les jornades tècniques sobre el tomàquet que es van celebrar a la Fundació Alícia dilluns al matí i que van comptar amb la participació de més de 40 persones -superant així les expectatives inicials- que en van fer una valoració molt positiva.

 

Així, aquest dijous 27 de juliol, la Sala Gòtica de la Seu acollirà el sopar degustació de tomàquets i productes autòctons de la comarca del Bages, en el primer dels actes gastronòmics que formen part del programa d’actes de la 1a Festa del Tomàquet del Bages.

 

Durant l’àgape, els comensals tindran l’oportunitat de conèixer als productors mentre degusten els seus productes. Una proposta innovadora que permet connectar productors, proveïdors i consumidors.

 

Des de les 8 del vespre, qui ho desitgi, podrà dirigir-se a la Sala Gòtica i adquirir el tiquet per fer la degustació que productors i cuiners del Bages han preparat per conèixer de primera mà les delícies que es cultiven a la comarca.

 

El menú

 

  • Sopa de tomàquet del Bages i Síndria amb oli de menta
  • Coca de full amb tomàquet Cor de Bou, tempura de ceba i pesto d’avellanes
  • Coca de pa amb peres, nous i formatge
  • Amanida Montserratina
  • Albergínia blanca amb mel
  • Serranito de tomàquet i bastonets de llonganissa amb pebre verd
  • Farcellet de conill a la caçadora
  • Mousse de mató amb reducció de ratafia

 

I tot maridat amb vins del Bages.

 

Els productors

 

Els productes del sopar degustació són aportats per l’Hort del Navarro, Oli Migjorn, Bosch i Casals embotits artesans, Tatjé de Viladordis, Mel Cal Fuster, Forn de Pa Coma, Les Arnaules horta de Viladordis i Bages Terra de Vins.

 

El tast serà a peu dret i la sala gòtica estarà oberta fins a les 11 de la nit.

 

El cost del tiquet serà de 20€ per persona i de 5€ per als nens, en una proposta organitzada per Kanko.cat amb la coordinació de mengemBages i la col·laboració del Rebost del Bages, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Manresa. La proposta té places limitades i qui ho vulgui pot adquirir el seu tiquet a les botigues mengemBages, al carrer del Balç o via internet a l’enllaç següent: https://www.inscriu.me/ca/sopar-del-tomaquet

 

La Festa del Tomàquet

 

Aquesta proposta innovadora és un més dels actes que se celebren durant tota la setmana en el marc de la Festa del Tomàquet que ha organitzat el gruix principal de les seves activitats pel proper dissabte 29 de juliol a la plaça Puigmercadal i al Mercat on durant tot el matí hi haurà una trobada de productors que mostraran les múltiples varietats autòctones de tomàquet que es conreen a l’horta del Bages.

 

Tot això mentre els paradistes del mercat Puigmercadal oferiran tastos amb el tomàquet com a protagonista. També hi haurà animació infantil i xerrades per entendre, entre d’altres, la recuperació del sabor genuí del tomàquet.

 

Al vespre, els restauradors de l’associació l’Antic, han organitzat un pixo pote especial amb el tomàquet com producte estrella de les seves tapes.

 

Ahir dilluns es van organitzar unes jornades tècniques a Alícia, i avui dimecres se celebrarà un show cooking al local del carrer del Bruc de Clàudia&Julia on els cuiners del Mas de la Sala ensenyaran a buscar fórmules per allargar el tomàquet autòcton a la cuina durant l’any.

 

Fins al 24 d’agost més d’una vintena de restaurants de la comarca oferiran a les seves cartes plats on el tomàquet del Bages en serà el principal protagonista.

Documents relacionats

  • imagen