Èxit de públic en el showcooking de la 1a Festa del Tomàquet celebrat ahir a l’espai We Love Cooking

Els cuiners Nani Sala i Gemma Solà, del Mas de la Sala, i en representació de Fogons del Bages, van ensenyar diverses tècniques per cuinar el tomàquet de la comarca.

imagen

Ahir a la tarda la sala del grup Elde, We Love Cooking (c. del Bruc 74), es va omplir de gent per assistir al showcooking on els cuiners del Mas de la Sala, Nani Sala i Gemmà Solà, en representació dels Fogons del Bages, van ensenyar les diferents tècniques per cuinar el tomàquet de la comarca.

 

En un format dinàmic i participatiu els cuiners van mostrar formes de cuinar, servir i conservar el tomàquet. Segons el cuiner Nani Sala, “els nostres tomàquets són únics ja que són fruit de la nostra terra, amb una cultura, història i tradició evidents i més si parlem dels seus usos gastronòmics”.

 

El nombrós públic assistent va aprendre a cuinar tàrtar de tomàquet i síndria, tomàquet rosa farcit de cous-cous, carpaccio de bacallà amb tomàquet, melmelada de tomàquet, tomàquet sec i confitat i quètxup casolà. Unes receptes que es poden consultar a les botigues mengemBages, Grup Elde i Mas de la Sala.

 

Aquest és el segon acte de la Festa del Tomàquet que ha impulsat mengemBages amb la revista Proper i tomating.cat i l’Ajuntament de Manresa a través de la Diputació de Barcelona i va comptar amb varietats locals dels productors de l’horta bagenca.

 

Un dissabte ple de propostes

 

Aquest dissabte, 29 de juliol, la Festa del Tomàquet aportarà el gruix de les seves activitats que es duran a terme a la plaça Puigmercadal i al Mercat on al llarg de tot el matí hi haurà una trobada de productors que mostraran les múltiples varietats autòctones de tomàquet que es conreen a l’horta del Bages.

 

Tot això mentre els paradistes del mercat Puigmercadal oferiran tastos amb el tomàquet com a protagonista. També hi haurà animació infantil i xerrades per entendre, entre d’altres, la recuperació del sabor genuí del tomàquet.

 

Al vespre, els restauradors de l’associació l’Antic, han organitzat un pixo pote especial amb el tomàquet com producte estrella de les seves tapes.

 

Fins al 24 d’agost més d’una vintena de restaurants de la comarca oferiran a les seves cartes plats on el tomàquet del Bages en serà el principal protagonista.

 

Activitats programades

 

Dijous 27 de juliol

 

Sopar degustació amb tomàquet I productes del Bages

Organitzen Kanko.cat I Rebost del Bages

Lloc: Sala Gòtica de la Seu (Baixada de la Seu)

A partir de les 20 h.

 

Dissabte 29 de juliol

 

Mercat de Tomàquets

Amb productors del Bages

A la plaça Puigmercadal

De 8 a 13 h.

 

Animació infantil

Espectacle La Botigueta, a càrrec de la cia. De Parranda.

A la plaça Puigmercadal

A les 11 h.

 

Tallers infantils

Amb Parc de la Sèquia

Manualitats amb tomàquets.                          

A la Plaça Puigmercadal

De 10 a 13 h.

 

Per què els tomàquets que comprem no tenen el mateix gust que els d'abans? 

Conversa amb Bernat Martí i Marc Casabosch

A la plaça Puigmercadal
A les 12 h.

 

Les tapes del mercat

Mercat del Puigmercadal

Degustació de tapes, a càrrec dels paradistes del mercat

De 12 a 15 h.

 

Pintxo Pote Tomaquer

Organitza L'Antic, amb productors de Manresa.

Degustació de tapes i begudes a diferents bars de l'Antic.

De 20 a 23 h

 

Dijous 24 d’agost

 

La gran tumakada

Collita de tomàquets, a la finca de Can Poc Oli, per fer conserves,  i treure’n la llavor per regenerar el banc d’Esporus.

De 9 a 15 h.

 

 

Documents relacionats

  • imagen