L’exposició fotogràfica "Efecte Gezi" obre la Manresa Solidària amb una crida a l’activisme pacifista

Fins al 23 d’octubre la mostra #efecteGEZI, d’Oriana Eliçabe, estarà instal·lada a Crist Rei. Aquesta exposició fotogràfica ressalta el poder de la imaginació col·lectiva quan es posa al servei de la transformació social no violenta.

imagen

L’exposició #efecteGEZI, de la fotògrafa i documentalista argentina Oriana Eliçabe, obre la Manresa Solidària, que tindrà lloc de l’11 al 30 d’octubre. La mostra, que es podrà veure fins al 23 d’octubre, està instal·lada a Crist Rei i és un clam al poder de la imaginació col·lectiva quan es posa al servei de la transformació social no violenta.

 

A partir del relat dels fets succeïts a Istanbul  durant l’any 2013, posa en relleu com persones d’origen, cultura, formes de viure i pensament tan dispar com les que es van aplegar al parc Gezi poden aparcar les seves diferències i unir forces per protestar de forma no violenta contra una situació que consideren injusta.

 

En aquest cas, kurds, kemalistes, armenis, laics, musulmans, activistes del moviment LGBT, aficionats del Galasataray i del Besiktas i molts altres col·lectius van superar els antics antagonismes, estereotips i desconfiances mútues per protestar de forma pacifica i creativa

 

L’exposició es farceix d’exemples concrets, de la vida quotidiana i dels desitjos col·lectius d’expressar-se, i fa una crida a trobar formes de transformació basades en la creativitat i la pau.

 

L’autora, Oliana Eliçabe

 

Oriana Eliçabe (Argentina 1972) és fotògrafa documentalista i agitadora cultural. És membre del col·lectiu Enmedio, que treballa combinant l’art i l’activisme social. Part del seu treball es centra en impulsar la fotografia aplicada a la intervenció urbana, promovent una actitud de crítica constructiva davant la realitat social.

 

Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

 

L’ Institut Català Internacional per la Pau (ICIP), és la institució que cedeix l’exposició. Es tracta d’una entitat de dret pública, amb plena autonomia. La seva finalitat és promoure la cultura de la pau a Catalunya i al món, facilitar la resolució pacífica i la transformació dels conflictes i fer que Catalunya tingui un paper actiu com a agent de pau. Per fer-ho possible, el treball de l'Institut se centra en la seguretat humana, la prevenció i solució pacífica de les  tensions socials, l’enfortiment i l’arrelament de la pau i la convivència, la construcció de pau i la defensa dels drets humans.

 

Els actes de la Manresa Solidària estan organitzats per l’Ajuntament de Manresa, conjuntament amb el Consell Municipal de Solidaritat i compten amb el suport de la Diputació de Barcelona.

 

 

Documents relacionats

  • imagen