Manresa explica avui el seu treball de memòria històrica a la III Trobada d’Ajuntaments de la Xarxa Mai Més

Els ajuntaments implicats en la lluita per la memòria i contra el feixisme -entre els qual hi ha Manresa - es reuneixen avui a Torredembarra per  seguir treballant amb l’Amical de Mauthausen i debatre conjuntament que han de ser les polítiques públiques  de memòria i de prevenció del feixisme. L'Associació Memòria i Història de Manresa i la regidora Mercè Rosich explicaran el treball que s'està desenvolupant a la nostra ciutat. 


imagen

Una quarantena d’ajuntaments integrants de la Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme, Mai Més, que impulsa l’Amical de Mauthausen i altres Camps, i amb la participació de l'Ajuntament de Manresa, celebren avui en la III Trobada d’Ajuntaments que tindrà lloc al Casal Municipal de Torredembarra.

 

Aquesta tercera trobada és la continuïtat de les que van tenir lloc a Vilafranca i a Santa Coloma, i consolida una Xarxa de municipis amb l’objectiu comú de treballar  per la memòria i dotar d’eines als ajuntaments per a prevenir el feixisme i defensar els Drets Humans.

 

Aquesta nova trobada sota la coordinació institucional de l’ajuntament colomenc, l’acolliment del municipi de Torredembarra i la gestió de l’Amical vol ampliar l’àmbit territorial de la Xarxa i créixer a tot l’estat, amb la incorporació de nous municipis i la signatura de nous convenis entre ajuntaments i Amical.

 

A Torredembarra la Xarxa debat sobre la organització municipal per a fer front al desenvolupament de les polítiques públiques de memòria. Organització política, suports tècnics, pressupost, programes, etc. Sobre els espais de memòria de les ciutats (monuments, plaques, nomenclàtor carrers, etc).; sobre la definició, ordenació i difusió dels recursos didàctics, i les experiències municipals al servei dels tècnics i electes municipals. I el Treball en Xarxa i la coordinació intermunicipal, i el suport municipal als centres de secundària  per poder arribar als joves.

 

En aquesta trobada, Jordi Guixè, director de l’Observatori Europeu de la Memòria, farà una ponència sobre "La memòria històrica i el seu encaix en  el present. Una mirada a les experiències europees", i es presentaran les experiències municipals de Tarragona, Manresa i Xàtiva. El treball que s'està desenvolupant a Manresa serà explicat per la regidora Mercè Rosich i una representació de l'Associació Memòria i Història de Manresa.
 

També està previst un Homenatge als deportats i deportades al monument al deportat de Torredembarra Esteve Cañellas, al Parc de cal Llovet, amb una  ofrena floral i Foto d’alcaldes/ses, regidors/es i membres de la Xarxa, per acabar la Trobada amb unes visites al Refugi antiaeri i al Patronat Antoni Roig e Torredembarra.

 

Documents relacionats

  • imagen