La mostra, que es podrà veure durant tot el mes de març, mostra la riquesa cultural i patrimonial de la ciutat, els fets més rellevants, l’arquitectura, els museus i els equipaments culturals més reconeguts. També hi ha un espai dedicat al llegat d’alguns dels manresans més destacats en l’àmbit de la literatura, la història i la música.
Amb l’objectiu de mostrar els fons bibliogràfics propis i la voluntat de donar a conèixer Manresa, enguany Capital de la Cultura Catalana 2018, aquesta setmana s’ha estrenat al vestíbul de la Biblioteca d’Humanitats de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) una exposició per mostrar la riquesa cultural i patrimonial de la capital del Bages.
L’exposició, que es podrà veure durant tot el mes de març, és una iniciativa de la Biblioteca d’Humanitats de la UAB, juntament amb SIBHIL·LA (Servei d’Informació Bibliogràfica i de Documentació d’Història, Llengua, Literatura i Art de Catalunya) , amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa,
La mostra inclou llibres sobre Manresa dels fons propis de la biblioteca i informació i materials diversos il·lustratius de l’activitat cultural de la ciutat: la programació cultural habitual, les commemoracions dels fets històrics més rellevants, les manifestacions de cultura tradicional i festiva, el patrimoni cultural, els museus, etc. També hi ha un espai dedicat al llegat d’alguns manresans més destacats de l’àmbit de la literatura, la història i la música. L’exposició dóna una important rellevància a la riquesa del llegat ignasià i als preparatius per a la celebració de Manresa 2022 així com a d’altres actius culturals reconeguts com són la Fira Mediterrània o el Teatre Kursaal.