Més d’un miler de persones visiten el Campus Universitari de Manresa en la jornada de portes obertes

Dissabte al matí, les tres universitats que conformen el Campus (UManresa, UPC i UOC) van obrir les portes de les seves instal·lacions a tots els futurs estudiants i famílies interessades en l’oferta formativa de la ciutat. Més d’un miler de persones es van acostar a la UManresa i a la UPC, i també van rebre moltes visites la residència universitària i la biblioteca, on els assistents van rebre com a obsequi un paquet d’ametlles de la Llum.


imagen

La UManresa, la UPC i la UOC van obrir dissabte al matí les portes de les seves instal·lacions per rebre tot de famílies interessades en l’oferta de formació universitària que ofereixen aquests tres centres. En total, més de mil persones van visitar els espais habilitats amb tallers i rutes guiades. Segons dades facilitades pels mateixos centres, la UManresa va rebre la visita de més de 700 persones, un 16% més que l’any passat; i la UPC va rebre 450 persones, també més que l’any 2017. La residència universitària va rebre 150 visites, i 230 es van interessar per la biblioteca.

 

A  UManresa-FUB, l’oferta formativa per al curs 2018-2019 creix amb dos nous cicles formatius de grau superior: un d'Administració i finances especialitzat en gestió esportiva i un d'Educació infantil especialitzat en experimentació i ciència a les primeres edats. Dels 700 visitants, 244 eren persones directament interessades en els estudis i la resta, acompanyants.


D'aquests 244 futurs estudiants, la majoria, es van interessar pels estudis que imparteix la Facultat de Ciències de la Salut (Infermeria, Fisioteràpia, Podologia, el doble grau en Podologia i Fisioteràpia, i Logopèdia semipresencial, el grau interuniversitari que s'imparteix amb la UOC des del curs actual). 50 persones van venir atretes per l'oferta del Campus Professional, que a més dels dos nous cicles formatius n'imparteix un de Tècnic en pròtesis dentals. Els graus de la Facultat de Ciències Socials (ADE i Educació Infantil) van rebre 48 persones i sis més van visitar les instal·lacions per tenir informació del grau en Medicina de la UVic-UCC, que s'imparteix als campus Vic i Manresa.


Pel que fa a la UPC Manresa, els estudiants interessats en la oferta formativa d’aquest centre, entre els quals cada vegada hi ha més noies, van assistir a sessions de benvinguda en les quals se’ls va donar informació general del centre i del Campus de Manresa i després se’ls va fer una visita per les instal·lacions i van rebre informació de manera més personalitzada de tots els graus que s’imparteixen a l’escola.

 

Cada grup d’estudiants va poder passar pels diferents espais destinats a cada grau: tallers, aules,  laboratoris, museu, etc, on responsables dels graus i estudiants que ja hi estan matriculats els donaven informació específica dels estudis i els resolia tots els dubtes que plantegessin. La jornada va comptar amb la implicació transversal dels membres de la UPC Manresa: estudiants, professors i personal d’administració i serveis van acompanyar els visitants i van donar una visió del centre des de l’òptica de la seva posició en el centre educatiu.

 

Els alumnes que visitaven la Biblioteca van rebre com a obsequi un paquet d’ametlles de la Llum amb el logo “Menja’t el campus”.


El Campus en xifres

 

El Campus de Manresa té una superfície de més de 20.000 metres quadrats que aplega al voltant de 3.500 alumnes repartits en les tres universitats que conformen el campus: la UPC Manresa, la UManresa-FUB i la Universitat Oberta de Catalunya. A més de les universitats, el Campus disposa d’una residència universitària amb 67 habitatges de 40 metres quadrats totalment equipats, una gran biblioteca (1.200 metres quadrats amb 267 punts de lectura, 30.000 documents i 12.000 revistes científiques, treballs acadèmics, etc.) i la Clínica Universitària (CU+), un centre de salut universitari que combina l’atenció assistencial amb l’activitat docent pràctica i de simulació. A tot això, cal sumar-hi els avantatges que es desprenen de ser estudiant del Campus gràcies als acords amb establiments de la zona.

Documents relacionats

  • imagen