Les activitats van comptar amb la participació de prop de 400 persones i la valoració és positiva, malgrat la pluja.
Prop de 400 persones han participat en les activitats celebrades el cap de setmana passat a Manresa amb motiu del Dia Internacional del Museus, una bona assistència i acollida del públic tot i la pluja. La valoració general de les jornades ha estat molt positiva. El Dia dels Museus a Manresa aquest any ha coincidit amb l’Expo Bages, de manera que s'ha pogut augmentar el ressò de les activitats proposades i, en definitiva, difondre encara més la tasca que fan els museus de la ciutat.
Aquesta jornada es va consolidant com una oportunitat més en el calendari per conèixer l’activitat que fan els equipaments museístics de la ciutat. Fer jornades de portes obertes i algunes activitats programades especialment per a l’ocasió ajuden a atreure el públic i a dinamitzar aquests equipaments. La col·laboració entre tots els equipaments és fonamental i també es manifesta en aquesta diada.
Dissabte matí, amb una visita guiada pels Amics de la Seu, unes 25 persones van poder tornar a contemplar les excepcionals peces que es conserven al Museu de la Seu i que normalment no són obertes al públic. I al Santuari de la Cova hi van acudir un centenar de persones, moltes de Manresa, però també de Barcelona.
Dissabte tarda, a la sala gòtica de la Seu, unes altres 25 persones van assistir a la taula rodona sobre memòria i història del carrer de Santa Llúcia al llarg del segle XX. Francesc Comas va contextualitzar històricament el carrer i en va comentar la seva evolució al llarg dels anys. Conxita Parcerisas i Montserrat Ribas van aportar la seva experiència com a veïnes del barri seguint tres blocs: "els veïns", "els comerços" i la "vida social", que es van complementar amb la projecció de fotografies. Els tres membres de la taula van fomentar el diàleg amb els assistents, que van compatir vivences i records sobre el carrer de Santa Llúcia durant una hora.
A continuació van fer un recorregut pel carrer Santa Llúcia i van visitar el Carrer del Balç, on van poder veure i comentar fotografies antigues del carrer mentre degustaven dolç del pelegrí. La trobada va ser molt útil per reprendre contacte entre antics veïns, que volen continuar treballant en la recuperació de la memòria del carrer de Santa Llúcia.
Un any més l'activitat de portes obertes al carrer del Balç ha animat a força públic a recórrer el carrer medieval. Diumenge matí hi van acudir prop de 60 persones que van visitar la maqueta i el carrer. Per l'ocasió, es van instal·lar al carreró fotografies antigues del Balç i del carrer Santa Llúcia, en relació a la taula rodona del dia abans.
Pel Museu Comarcal de Manresa, durant el cap de setmana van passar unes 80 persones. En la seva major part públic familiar que visitaven l'exposició "Néixer a Manresa. Memòria, art, pedagogies".
De les activitats organitzades perl Museu de Geologia Valentí Masachs, a l’EPSEM es va fer la xerrada, impartida per Josep Biosca, que va estar molt interessant tot i comptar amb poc públic. Diumenge al matí, el recorregut per les Roques urbanes al Centre històric de la ciutat va comptar amb unes 20 persones. En aquest recorregut es va presentar una aplicació que permet fer la visita de manera autònoma.
Al Museu de la Tècnica de Manresa, les dues activitats preparades van tenir molt bona acollida. El “Guateque” organitzat com a cloenda de l’exposició “Del PTV al TDK. Com vivíem a Manresa entre els anys quaranta i noranta?”, amb música i menjar i beguda, va comptar amb unes 150 persones, i el Museuescape, joc per a públic familiar de diumenge matí, que oferia 20 places, ja havia quedat ple dies abans.