Tot a punt per al Festival Manrusionica, que tindrà lloc el proper 9 de juny

El carrer del Balç va acollir ahir la presentació de la 8a edició del Festival Internacional de Música Electrònica de Manresa, que arriba ple de novetats

imagen

El Festival Internacional de Música Electrònica de Manresa és un certamen que, amb les seves vuit edicions, s’ha guanyat un espai com a festa de referència dins de  programació de la ciutat i dels altres festivals de música electrònica del país.

 

Ahir al vespre es va fer la presentació de la nova edició per part de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, la regidora de Cultura i Joventut, Anna Crepo, i els directors del Festival, Alfons Rodríguez i David Brossa. Al final de l’acte, va haver-hi un piscolabis i el primer tast de música de la mà de la directora d’art del festival, l’artista Lucia Alcaina.

 

Manrusionica té com a objectiu promoure la cultura de la música electrònica dins del teixit cultural de la zona i, en el seu propòsit d’acostar-la al públic en general, marca la diferència, allunyant-la del seu hàbitat natural en recintes tancats, nocturns i privats, i reinventant diferents espais oberts repartits per tota la ciutat, la majoria d’accés gratuït, en què programa un extens ventall de propostes adreçades a tots els públics (infantil, juvenil i adult).

 

L’alcalde Valentí Junyent va afirmar que, amb aquest Festival, “es projecta una imatge oberta i innovadora de la ciutat”. Aquest aspecte és molt important precisament enguany amb motiu de la capitalitat cultura. També va remarcar l’aposta per la igualtat amb la inclusió d’un escenari per a artistes femenines, i va agrair la tasca entusiasta i desinteressada de l’equip d’organització. Al seu torn,  Alfons Rodríguez va defensar la voluntat “de fer un pas més enllà i convertir la festa en un festival de descobertes”, de manera que les persones llunyanes a la música electrònica puguin sentir-s’hi interessades. David Brossa hi va afegir que “Manrusionica és un certamen sense ànim de lucre”, amb totes les activitats gratuïtes a la Reforma i l’entorn de la Seu, i que l’única de les propostes de pagament és la Sala Stroika.  Els dos promotors del projecte, a més, van fer èmfasi en la utilització del bus gratuït que anirà des de la Plaça Reforma fins a Stroika amb la finalitat de què els joves no hagin de conduir.

 

Algunes de les novetats són l’estrena d’un nou videomapping a la Seu, la incorporació d’un escenari per a artistes femenines a la Plaça de la Reforma i una polsera de micromecenatge. També aquest any, amb motiu de la capitalitat cultural, s’ha signat un conveni pel qual l’Ajuntament contribueix al certamen amb la quantitat de 18.000€


PROGRAMACIÓ DEL FESTIVAL


Entre els plats forts del Manrusionica 2018, hi haurà, entre d’altres, a Cora Novoa, Umwelt, AKKAN, Fernando Lagreca, Blush Response i Nightwave. El festival també comptarà amb la participació de JMII, Ylia, LKGT (àlies de Dani, de KIMBERLY i CLARK) i el jove manresà Kirian Castaño Araque, conegut artísticament com a KYAR. Apart, al llarg de la jornada també  hi  passaran els Neonized Dj’s, Adwer i els duos Beatlove i Delusions.

 

Amb l’objectiu de potenciar i vincular la música electrònica a llocs emblemàtics de la ciutat com la Cova de Sant Ignasi, el carrer del Balç o el ja conegut escenari de la Seu, aquesta edició de festival comptarà amb els següents espais:

 

  • Espai Ca l’Arpellot, al Parc de la Seu

Es presenta com un espai còmode i agradable pensat per a tots els públics, amb actuacions ininterrompudes de les 12 del migdia fins a la 1 de la matinada.  A part, els assistents podran gaudir d’una carta de restauració específica elaborada per Ca l’Arpellot, la cadena de supermercats saludables de la Catalunya Central.  

A partir de les 19:30h l’espai es convertirà en una autèntica disco, amb música dels anys vuitanta i noranta,  que s’allargarà fins a la 1 de la nit.


  • Escenari Thunderbitch, a la Plaça de la Reforma

En aquesta localització els assistents podran presenciar diverses projeccions de videomapping sobre a façana de la Seu. Una d’elles, amb motiu de la capitalitat cultural, que començarà a les 12 i durarà 10 minuts. A part, també hi haurà una sèrie d’actuacions fetes per dones i cap al vespre es podrà gaudir de l’street food.  

 

  • Sala Stroika

La Sala Stroika es posiciona, novament, com l’espai de referència per posar punt i final al Festival i a una jornada plena de música electrònica i art.

 

A més de gaudir del line up, els escenaris diürns també compten amb tallers per a infants i zona de paradetes. A més a més, el festival disposa d’un servei gratuït d’autobusos que connecten les diferents localitzacions, cosa que fa que sigui  100 % accessible i respectuós amb l’entorn.

Documents relacionats

  • imagen