La plaça Sant Domènec acull aquest dissabte la 7a edició de la Festa Intercultural de Manresa

A partir de 2/4 de 6 de la tarda, diverses entitats nouvingudes i autòctones de la ciutat donaran a conèixer balls, música tradicional i gastronomia de diversos llocs del món.


 

imagen

Aquest proper dissabte 7 de juliol, tarda i vespre, tindrà lloc a la plaça Sant Domènec la setena edició de la Festa Intercultural de Manresa, organitzada des del Programa d’Acollida de l’Ajuntament, i que comptarà amb la presència de diverses entitats de la ciutat per tal de mostrar la gran diversitat cultural d’una ciutat que compta amb població provinent de 110 països diferents.

 

La Festa Intercultural ha estat any rere any una mostra de la diversitat cultural, religiosa i social que conviu a Manresa. L’acte permet compartir en un mateix espai tot allò de bo que aquestes entitats poden oferir: coneixement de les activitats que duen a terme al llarg de l’any, música, ball, gastronomia, artesania, i apropament directe entre els veïns i veïnes de la ciutat.

 

La inauguració de la festa tindrà lloc a les 17.30h de la mà de la regidora de Cohesió Social, Gent Gran i Salut de l’Ajuntament de Manresa, Mercè Rosich, començant tot seguit les actuacions per part de les diferents entitats convidades.

 

Es preveu finalitzar totes les activitats cap a la mitjanit. Al llarg de tot aquest temps es podrà gaudir de diversos espectacles de ball i música de casa nostra i altres països d’Europa, de l’Àfrica i Amèrica Llatina.

 

A l’entorn de la plaça de Sant Domènec es podrà trobar un conjunt d’estands on es podrà conèixer de primera mà les diferents entitats convidades, les seves activitats, i gaudir d’una petita mostra gastronòmica i d’artesania. Enguany es podran trobar estands d’entitats de bolivians, equatorians, colombians, camerunesos, ghanesos, senegalesos, romanesos, argentins, iorubes-nigerians, Associació de dones de Marroc Al Noor, Associació cultural islàmica del Bages, Associació cultural xinesa de Manresa i la Federació d’Associacions de Veïns de Manresa, a banda dels castellers i Manresa Flamenca que actuen però hi no posen parada.

 

Com altres anys, hi haurà la possibilitat de poder efectuar donacions de sang a través de la Unitat Mòbil del Banc de Sang i Teixits que s’ubicarà a la mateixa plaça Sant Domènec.

 

 El programa d’actuacions:


17.30h: Inauguració de la festa, a càrrec de la regidora Mercè Rosich

17.35h  - 18.05h: Colla castellera Els Tirallongues

18.10h  - 18.40h: Associació Africana de Solidaritat

18.45h  - 19.15h: Associació cultural romanesa de Manresa

19.20h  - 19.50h: Associació boliviana 6 d’agost

19.55h  - 20.25h: Associació d’equatorians de Manresa

20.30h  - 21.00h: Associació cultural Oodua d’Espanya

21.05h  - 21.35h: Associació de ghanesos del Bages

21.40h  - 22.10h: Associació cultural argentina de Manresa

22.15h - 22’45h: Associació d’amics del Senegal de Manresa

22.50h - 24.00h: Manresa Flamenca

I finalització de la festa

  

Documents relacionats

  • imagen