L’alcalde convida a reforçar l’autoestima i a apostar pel talent i pels joves en el discurs de cloenda del Pregó de la Festa Major

Valentí Junyent considera un exemple la curta però exitosa trajectòria del pregoner, el jove i prometedor cineasta manresà David Victori, i li agraeix el seu manresanisme i la seva estimació per la ciutat.

imagen

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha convidat avui les manresanes i els manresans a treballar plegats per reforçar l’autoestima de la ciutat i a apostar pel talent i pels joves, apel·lant a l’exemple del pregoner de la Festa Major d’enguany, el jove i prometedor cineasta manresà David Victori. 

 

David Victori, en un pregó breu però ple de sentiment, ha fet una demostració de manresanisme i ha revelat que Manresa és la font d’inspiració de les seves pel·lícules. El cineasta ha fet un repàs als seus vincles personals, familiars i professionals amb la ciutat en un acte institucional que aquest migdia ha omplert el Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa.

 

En el seu discurs de cloenda, l’alcalde ha afirmat que amb la tria de Victori com a pregoner s’ha volgut reforçar el paper de Manresa com a Capital de la Cultura Catalana 2018. A més a més, ha considerat que “Manresa és una ciutat de cultura gràcies a la fortalesa de les seves entitats i aquesta capitalitat és també un reconeixement a aquesta potència cultural de Manresa”.

 

L’alcalde també ha volgut esvair els dubtes del director manresà sobre la seva idoneïtat per ser escollit pregoner assegurant que “els teus primers passos han estat espectaculars, i ja t’han donat un prestigi que s’ha concretat en la teva primera pel·lícula acabada d’estrenar amb unes crítiques més que favorables” abans d’afegir que “ens alegrem que tinguis projectes per estar rodant els propers 10 anys rodant sense parar”, i li ha augurat molts èxits en la seva carrera

 

Seguidament, Valentí Junyent ha recordat que el jove cineasta ja va demostrar el seu manresanisme i l’estimació per la teva ciutat en la dedicatòria al Llibre d’Honor de la Ciutat que va fer el 6 de setembre de 2012, després d’haver guanyat el festival internacional de curtmetratges patrocinat per Ridley Scott i on havien participat més de 15.000 aspirants.

 

Aleshores, va escriure que era un honor poder signar el llibre –que avui ha tornat a signar en acabar l’acte- i va afegir que tenia “l’esperança que molts joves manresans i manresanes sàpiguen descobrir allò que els omple i els fa feliços, i puguin desenvolupar-lo amb èxit en aquest entorn. Al Cor de Catalunya”.

 

L’alcalde ha afegit que la intenció del consistori en l’elecció del pregoner ha estat també fer un homenatge al talent que els joves manresans i manresanes demostren cada dia en els més diversos àmbits. I s’ha mostrat partidari de “cuidar les persones i el talent de la ciutat pel bé de la nostra ciutadania i del nostre territori”.

 

També ha volgut aprofitar l’exemple del pregoner per convidar tothom a reforçar l’autoestima de la ciutat: “les teves paraules són també un model i una font d’inspiració per a tots aquells que treballem perquè Manresa sigui cada dia una ciutat millor i per reforçar la nostra autoestima, i per tenir una ciutat més humana i més amable”.

 

En aquest sentit, ha apuntat que “aquests dies de Festa Major, en què podem sentit el batec de la ciutat més viu que mai, hem de reivindicar una autoestima real, basada en fets concrets, en els nostres grans actius i en les nostres potencialitats. Però sense deixar de banda l’autocrítica i la capacitat de millorar les coses”.

 

Per això, ha convidat treballar junts per fer front a aquest repte i a “creure en les nostres possibilitats i continuar treballant sense esperar que altres de fora ens facin la feina”. En la seva opinió, cada dia més, el paper de les administracions ha de ser “donar suport a noves iniciatives i facilitar les condicions perquè es puguin desenvolupar”.

 

Tot seguit, ha considerat que “la implicació i el compromís de la ciutadania al nostre país ha crescut d’una manera molt important en els últims anys. I els polítics hem d’estar a l’alçada de les exigències de les ciutadanies en aquests nous temps”. I ha afegit que “hem de saber escoltar, dialogar, negociar i –si cal- fer marxa enrere i rectificar quan es faci evident que estem equivocats”.

 

En acabar, ha convidat els presents al Saló de Sessions i a tota la ciutadania a “gaudir de tots i cada un dels actes que ens ofereix un programa festiu ben ampli, ple d’aniversaris i amb algunes novetats destacades en relació a edicions anteriors”.

 

A l’inici de la seva intervenció, l’alcalde també ha tingut un record per a “aquells que no poden gaudir de la festa, ni d’un dret tan bàsic com és la llibertat, perquè estan a la presó o a l’exili per haver defensat unes idees i els valors de la democràcia, i per tirar endavant la voluntat majoritària d’un poble”.

 

Text íntegre del Pregó Institucional a càrrec de David Victori i Blaya

Documents relacionats

  • imagen