86 pesones ateses, totes de caràcter lleu, al Correfoc d’aquest any

Un total de 86 persones van ser ateses al Correfoc d’aquest any. Només dues van ser traslladades a l’hospital, amb contusions. La xifra d’atencions va ser inferior a la de l’any passat, que es va elevar a 103.

imagen

Cap ferit de consideració i un total de 86 persones ateses. És el balanç del Correfoc d’aquest any, que va tenir lloc dilluns al vespre com a cloenda dels actes de la Festa Major de Manresa. Del total d’atencions, 32 van ser a les 8 ambulàncies que es van mobilitzar; 22 les van fer els sanitaris que anaven a peu; i 32 més a l’hospital de campanya de Protecció Civil instal·lat a la plaça Europa, on hi havia personal d'Althaia. Només dues persones van ser traslladades a l’hospital amb contusions. Sis persones van requerir atencions, no greus, als ulls. L’oftalmòleg de guàrdia no va haver d’actuar.

 

La xifra d’atencions és inferior a la del Correfoc del 2017, en què es van atendre 103 persones.

 

Pla d’autoprotecció i Centre de Coordinació a la plaça Europa

 

Pel fet de ser una activitat amb més de 200 kg de matèria reglamentada dels artificis de pirotècnia (n’hi havia 261 quilos), el Correfoc requereix d’un pla d’autoprotecció, que aquest any s’ha actualitzat. Un any més, el Centre de Coordinació es va muntar a la Plaça Europa. Durant el Correfoc es va comptar amb la presència de la Creu Roja amb 30 sanitaris a peu, situats en el recorregut i senyalitzats amb banderoles, 4 persones coordinadores fixes al Centre Mòbil d'Operacions (CMO) de Creu Roja que aquest any ha estat a la plaça Europa, i 8 ambulàncies equipades cadascuna amb un desfibril·lador i el corresponent personal sanitari.

 

Althaia va ser-hi present en l’hospital de campanya de Protecció Civil amb 1 metge, 2 infermers i 1 administrativa, i a la Clínica Sant Josep hi havia un oftalmòleg present durant tot el Correfoc.

 

Bombers també era present amb una dotació i un vehicle lleuger. L’ADF Pla de Bages també hi va aportar 1 vehicle lleuger, i Protecció Civil va fer fer el seguiment rere el Correfoc amb un equip format per: 1 voluntari de l’ADF, 1 bomber i 1 sanitari. Policia Local de Manresa i Mossos d’Esquadra també hi van ser presents.

Documents relacionats

  • imagen