L'ensorrament parcial d'un edifici al carrer Galceran Andreu obliga a fer una actuació d'urgència i tallar el trànsit a la via de Sant Ignasi de Manresa

Ensorrament parcial d'una de les parets mitgeres d'un edifici d'habitatges al carrer Galceran Andreu, 10-12 de Manresa. L'incident no ha provocat ferits, però ha obligat a reallotjar les 8 famílies que viuen a l'immoble. Aquesta mateixa nit es faran obres d'enderroc controlat d'altres elements de la finca en perill d'enderroc. Per aquest motiu a les 9 del vespre s'ha tallat el trànsit a la via de Sant Ignasi, entre el camí de la Cova i la plaça Sant Ignasi, mentre durin els treballs.

L'incident ha succeït aquesta tarda, a l'edifici del carrer Galceran Andreu 10-12, cantonada amb el carrer Codinella. Els tècnics municipals d'Urbanisme, Protecció Civil, Policia Local i Bombers s'han desplaçat a l'edifici. Després de la inspecció  s'ha decidit el reallotjament de les 8 famílies que hi viuen. Igualment, s'ha determinat fer obres urgents, avui mateix, d'enderroc controlat d'alguns elements de la finca en risc d'esfondrar-se i per acabar de conèixer l'abast de les lesions.

 

Atès que la grua no pot accedir al carrer Codinella, es portaran a terme els treballs des de la via de Sant Ignasi. Això provoca afectacions a la mobilitat al sector, des de les 9 del vespre. Els vehicles no poden pujar des de la rotonda de sant Marc en sentit entrada a la ciutat, i els vehicles provinents del camí de la Cova només poden baixar cap a la rotonda. En sentit descendent, la circulació al tram entre Vidal i Barraquer i plaça Sant Ignasi s'ha invertit, de manera que els vehicles poden arribar a la plaça Sant Ignasi i anar cap a Santa Llúcia o Escodines.

 

Per als vianants, el carrer Galceran Andreu està tallat, i el tram de Codinella entre la passera i el parc de la Seu, també. la passera també està tancada per als vianants.

 

Aquest dispositiu estarà vigent durant les properes hores, mentre durin les obres. Durant el dia de demà es decidirà si cal fer més actuacions urgents a l'immoble.