El periodista manresà Pere Gassó és el nou comissionat del Centre Històric de Manresa

L’equip de govern de l’Ajuntament de Manresa ha nomenat Pere Gassó Ollé nou comissionat del Centre Històric de Manresa, en substitució d’Adam Majó, que va exercir el càrrec fins la setmana passada. Avui se n’ha fet la presentació a la premsa, en un acte amb l’alcalde, Valentí Junyent, i el primer  tinent d’alcalde, Marc Aloy.


imagen

El nou comissionat del Centre Històric de Manresa és el periodista manresà Pere Gassó Ollé, que s’incorporarà el càrrec a partir de la setmana vinent, en substitució d’Adam Majó, que va deixar el càrrec la setmana passada i que aquest dilluns va ser nomenat director de l’Oficina de Drets Civils i Polítics de la Generalitat.

 

Pere Gassó Ollé, de 58 anys i nascut a Manresa, és llicenciat en Ciències de la Informació. Ha exercit el periodisme a diferents mitjans de comunicació, entre els quals Regió7, durant uns vint anys, i anteriorment a Gazeta de Manresa. Va ser l’impulsor, l'any 1999, de l'empresa Catpress, des de la qual s'han fixat estratègies de comunicació d'importants organitzacions públiques i privades del país. Mentre estudiava havia exercit d'oficial d'arts gràfiques.

 

Ha estat vinculat a diferents entitats del territori i ha format part de les directives de l'Associació de Familiars d'Alzheimer i del Montepio de Conductors. Actualment forma part del patronat i també voluntari de la Fundació del Convent de Santa Clara.

 

Independent políticament, ha seguit sempre el batec de la ciutat, des de diferents prismes.

 

A la presentació d’avui hi ha assistit l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i el primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme i Llicències, Marc Aloy. La figura del Comissionat, creada en l’actual mandat municipal, té per objectiu la revitalització del centre Històric de Manresa per  atraure persones, activitats i projectes i, alhora, fer de pont entre els diferents agents que actuen al barri per facilitar la col·laboració mútua i solucionar possibles problemes.

 

Durant la roda de premsa, l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha afirmat que “estem satisfets perquè estem convençuts que hem trobat una persona amb el perfil adequat per continuar la feina iniciada pel comissionat per al període de 8 mesos que ens queda de mandat. Volíem cobrir amb la persona adequada, i ho hem fet, i també amb la màxima immediatesa” . L’alcalde ha afirmat que el diàleg que hi ha hagut amb tots els agents del barri per part l’anterior comissionat, “també està garantit amb una persona del tarannà de Pere Gassó”. Junyent ha agraït la predisposició del nou comissionat per acceptar el càrrec i ha recordat que tindrà les mateixes condicions de contractació i dedicació que Adam Majó.

 

Al seu torn, el primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme i Llicències, Marc Aloy, ha assegurat que  la figura del comissionat “és necessària i de seguida vam tenir clar que calia trobar ràpidament un relleu”. Aloy ha afirmat que, “més enllà de més enllà de l’anècdota que hagi nascut al Barri Antic i hi hagi mantingut un vincle permanent”, el nou comissionat “és una persona amb una visió àmplia de la ciutat i el Centre Històric, serà capaç de trobar fórmules de consens en temes que generin dinamisme en l’àmbit cultural, en habitatge, urbanisme...” i serà un continuador de “la feina de l’Adam Majó de fer d’ull del Centre Històric, una gota malaia que va alertant tant d’aquells petits problemes que hi ha al barri, com de projectes transversals i importants per al Centre Històric”. Aloy ha afirmat que al barri hi ha interessos múltiples i de vegades contradictoris, i “és important una figura de consens per teixir aquestes discrepàncies i fer aflorar un projecte que tingui un resultat positiu per al Centre Històric i la ciutat”.

 

El nou comissionat, Pere Gassó, ha explicat que “és una feina que agafo amb il·lusió, és un repte important, i m’agradaria transmetre aquesta il·lusió a la gent del Centre Històric i al conjunt de Manresa i comarca”. Gassó creu que el Centre Històric el formen “espais imperfectes, però de la imperfecció se’n pot treure molt profit”, si es treballa “amb ànim positiu i capacitat d’engrescar”.

 

Pere Gassó ha agraït la feina de l’anterior comissionat i la confiança de l’equip de govern, i ha remarcat que ja hi ha diagnòstics i plans d’accions sobre el Centre Històric des de fa anys. El nou comissionat afirma que “em faig meus els grans objectius i també els petits”. Segons ell, “per fer realitat alguns dels grans, que són complexos, fan falta grans consensos de ciutat, més enllà d’un mandat. Hem d’alçar la vista i afrontar reptes d’aquests a llarg termini”. També ha recordat que la majoria de ciutats mitjanes de Catalunya “tenen problemes similars als centre històrics: d’habitatges, d’equipaments, d’integració social... Però alhora també hi ha moltes oportunitats”.

 

A Manresa, ha considerat, “els darrers anys, també amb complicitat de botigues, veïns, noves entitats, s’està generant un ambient molt propici per revitalitzar el Centre Històric, que necessita de tothom per tirar endavant”. Per a Gassó, la revitalització del Centre Històric “és una cursa de fons. De vegades poden fer falta esprints puntuals, però no es fa realitat en poc temps”.

Documents relacionats

  • imagen