Manresa acollirà la trobada de municipis de la xarxa de prevenció del feixisme impulsada per l’Amical de Mauthausen

Els ajuntaments implicats en la lluita per la memòria i contra el feixisme es reuniran a Manresa, el 26 d’octubre, en la 4a Trobada d’Ajuntaments de la Xarxa Mai Més, per seguir treballant  amb l’Amical de Mauthausen i debatre sobre les polítiques públiques  de memòria i de prevenció del feixisme.

imagen

Una quarantena d’ajuntaments integrants de la Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme, Mai Més, que impulsa l’Amical de Mauthausen i altres Camps, estan convocats el proper divendres 26 d’octubre a la 4a  Trobada d’Ajuntaments que tindrà lloc al Centre Cultural el Casino de Manresa.

 

Aquesta quarta trobada es la continuïtat de les que van tenir lloc a Vilafranca, Santa Coloma de Gramenet i Torredembarra i consolida una xarxa de municipis amb l’objectiu comú de treballar  per la memòria i dotar d’eines als ajuntaments per a prevenir el feixisme i defensar els Drets Humans.

 

Aquesta nova trobada sota la coordinació institucional de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, l’acolliment del municipi de Manresa i la gestió de l’Amical, mostrarà l’important creixement i ampliació  territorial de la Xarxa, amb la incorporació de nous municipis per tot l’estat, i amb la signatura de nous convenis entre ajuntaments i Amical.

 

A Manresa, la Xarxa continuarà debatent sobre la organització municipal per a fer front al desenvolupament de les polítiques públiques de memòria, organització política, suports tècnics, pressupost, programes, etc.; sobre els espais de memòria de les ciutats (monuments, plaques, nomenclàtor carrers, etc.); sobre la definició, ordenació i difusió dels recursos didàctics, i les experiències municipals al servei dels tècnics i electes municipals. També es parlarà del treball en xarxa i la coordinació intermunicipal, i el suport municipal als centres de secundària  per poder arribar als joves.

 

En aquesta nova trobada, els historiadors Rosa Toran i Cèsar Lorenzo platejaran la temàtica ”Conceptes i terminologia al voltant de la memòria històrica. Que hi ha darrere les paraules?”, es presentaran el “Banc de Recursos pedagògics sobre la deportació republicana i l’Holocaust” i el “Recull d’experiències o bones pràctiques municipals” i s’exposaran els casos pràctics dels ajuntaments de Lleida, Sabadell i Vinaròs.

 

També és previst un Homenatge als deportats i deportades  al monument davant de la placa instal·lada a la plaça Sant Domènec en memòria dels deportats manresans, amb una  ofrena floral  i la foto d’alcaldes, regidors i membres de la Xarxa, per acabar la Trobada amb unes visites temàtiques als llocs de memòria de la ciutat, amb la col·laboració de l’Associació Memòria i Història de Manresa i la representació del dietari de la Biblioteca Popular de Manresa (1928-1939), a càrrec del Grup de Teatre els Carlins, a la Biblioteca de l'Institut Lluís de Peguera.

Documents relacionats

  • imagen