Demà s'inaugurarà a Manresa la exposició "Mimesi i metàfora" en homenatge a Pius Font i Quer

La mostra, que es podrà veure a la Casa Lluvià fins al 24 de novembre, aplega obres de Jordi Bresolí, Sylvie Bussières, Manuela Candini, Cecilia Ferri, Jessica Ferro, Eva Figueras, Lourdes Fisa, Francesco Geronazzo, Joanpere Massana, Mar Redondo, Pere Freixa, Pilar Rosado i Antoni P. Vidal.

imagen

A partir de demà i fins al 24 de novembre es podrà veure a la Casa Lluvià (de dimecres a dissabte de 18 a 20.30 h) la exposició artística “Mimesi i metàfora”, un homenatge al botànic i científic lleidatà Pius Font i Quer que han endegat un grup d’artistes plàstics en el 130è aniversari del seu naixement.

 

La mostra, organitzada pels Serveis Territorials a Lleida del Departament de Cultura, està coordinada per  Antoni P. Vidal i aplega obres de Jordi Bresolí, Sylvie Bussières, Manuela Candini, Cecilia Ferri, Jessica Ferro, Eva Figueras, Lourdes Fisa, Francesco Geronazzo, Joanpere Massana, Mar Redondo, Pere Freixa, Pilar Rosado i Antoni P. Vidal.

 

L’acte inaugural es durà a terme demà, dimarts 7 de novembre, a les 7 de la tarda i comptarà amb la presència de l’artista Lourdes Fisa i del biòleg i membre de Meandre (associació per la preservació del patrimoni natural de Manresa i el Pla de Bages), Ignasi Cebrian.

 

“Mimesi i metàfora” explora els límits del natural i de la mimesi artística i fa confluir en un mateix espai dues mirades, la del botànic i científic que disecciona, estudia i detalla els elements naturals, i la dels artistes que plasmen aquesta natura sota un prisma imaginatiu i fantàstic que supera la mimesi i busca la metàfora.

 

L’exposició és itinerant i ja ha estat a Lleida i Barcelona. Després de passar per la capital del Bages farà estada a Bolonya.

Documents relacionats

  • imagen