El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, visita l’Ajuntament de Manresa i anuncia que el primer trimestre del 2019 es convocarà el concurs d’idees per a la nova delegació del govern als antics jutjats

El vicepresident del govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha visitat aquest matí l’Ajuntament de Manresa, on ha mantingut una reunió de treball amb l’alcalde, Valentí Junyent, el primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Marc Aloy; i la delegada del govern de la Generalitat a la Catalunya central, Alba Camps, sobre el projecte de l’edifici de la delegació del govern de la Catalunya central, als antics jutjats. Aragonès ha anunciat que el primer trimestre del 2019 es convocarà el concurs d’idees, per tal de determinar el projecte, que “volem que es faci realitat com més aviat millor”. El vicepresident ha aprofitat l’estada a Manresa per participar a l’acte institucional del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència de Gènere.


imagen

Pas endavant en el projecte de l’edifici dels antics jutjats de Manresa, a la baixada de la Seu, que ha de concentrar les oficines i serveis de la Generalitat a Manresa. El vicepresident del Govern de la Generalitat i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha anunciat aquest matí que  durant el primer trimestre de 2019 s’obrirà el concurs d’idees, per tal de determinar quin projecte arquitectònic es portarà a terme. “Un cop fet això, ens plantegem actuar amb la màxima ambició temporal, volem fer-ho com més ràpid millor. Després el concurs d’idees, que es farà en dues fases (selecció de treballs i determinació del projecte creatiu escollit) podrem concretar projecte, pressupost i dates, però la voluntat és que es faci com més aviat millor.

 

Aragonès s’ha reunit a l’Ajuntament amb l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent; el primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Marc Aloy; i la delegada del govern a la Catalunya central, Alba Camps. El vicepresident de la Generalitat ha admès que el projecte “fa anys que s’arrossega”, però també ha recordat que, “amb el vicepresident Junqueras es va determinar fer un projecte nou i més ambiciós que el previst fins aleshores, per situar en un mateix edifici els serveis administratius territorial de la Generalitat de Manresa”. El vicepresident ha assegurat que “és un projecte ambiciós, que guanya en metres quadrats ,i  estem col·laborant amb l’Ajuntament de Manresa per fer-lo realitat”. En aquest sentit, ha recordat que “l’Ajuntament ha fet un esforç amb l’adquisició de l’edifici de la Creu Roja, i per tant ara cal engegar el procés”. Aragonès ha especificat que “volem que sigui no només un edifici que concentri els serveis de la Generalitat a la capital de la Catalunya central sinó també un punt de dinamització del Centre Històric; l’Ajuntament porta anys treballant per la revitalització d’aquesta part de la ciutat. Des de la Generalitat també contribuirem, i per tant, aquesta delegació del govern ha de ser no només un edifici d’oficines sinó que ha de servir per donar vida al Centre Històric. Volem que l’edifici sigui un revulsiu”.

 

En el marc de la seva visita, Pere Aragonès ha signat el Llibre d’Honor de la Ciutat de Manresa i ha visitat el Saló de Sessions. A les 12 del migdia, ha presidit l’acte institucional per a l’eliminació de la violència de gènere, als porxos de l’Ajuntament.

Documents relacionats

  • imagen