Manresa acollirà una jornada professional de la xarxa de biblioteques municipals de la Diputació de Barcelona

Tindrà lloc aquest dijous, 28 de març, a la Biblioteca Ateneu les Bases, de 10 a 13 hores. Durant la jornada es presentarà el laboratori de lectura “Seguint les petjades del passat” que té com a eix temàtic el Geoparc Mundial UNESCO de la Catalunya Central.

imagen

La Biblioteca Ateneu Les Bases de Manresa acollirà aquest dijous 28 de març, de 10 a 13 h, una jornada adreçada a professionals bibliotecaris de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, amb el títol “Llença’t al Coneixement: Usos i tendències dels llibres documentals”.

 

La Jornada està organitzada pel grup de bibliotecaris de sales infantils XicsBBM de les biblioteques públiques de les comarques del Bages, el Berguedà i el Moianès. Aquest grup de treball, creat el 2015,  té l’objectiu de col·laborar i intercanviar experiències en relació als serveis que les biblioteques adrecen als infants i bastir projectes comuns. Durant aquests darrers anys, el grup ha treballat en diversos projectes.

 

El darrer projecte del grup ha estat la creació d’un Laboratori de lectura “Seguint les petjades del passat” que té com a eix temàtic el Geoparc Mundial UNESCO de la Catalunya Central.

 

Durant la Jornada es portarà a terme la presentació d’aquest Laboratori de lectura que consisteix en la creació d’una activitat per a infants i famílies, en el qual els llibres són els protagonistes i que començarà a fer un itinerari per les biblioteques públiques del país, en format d’una maleta que inclou els llibres i la guia de l’activitat que permet experimentar amb ells.  El laboratori versa sobre la història de la terra i dona a conèixer llibres documentals sobre diversos temes: geologia, fauna, flora i dinosaures.

 

L’elaboració del Laboratori de lectura ha portat als professionals del grup XicsBBM a reflexionar sobre l’ús actual del llibre documental a les biblioteques públiques i sobre les noves tendències dels mateixos. Per això, la Jornada ofereix dues activitats per aprofundir en l’ús d’aquest tipus de documents:

 

  • “Aprendre pels ulls o Un nou llenguatge visual per a la no-ficció”,  a càrrec de Mireia Trius de l’editorial Zahorí Books.
  •  “L’art del parlar als ulls dels infants: tendències (antigues i contemporànies) dels llibres documentals actuals”, a càrrec d’Anna Juan, docent i investigadora del grup de recerca GRETEL i responsable de l’editorial Wonder Ponder, filosofia visual per a nens.

 

A la Jornada està prevista l’assistència de Marta Cano, gerent del Servei de Biblioteques de la Diputació de Barcelona; Josep Canals, president del Geoparc mundial UNESCO de la Catalunya Central;  Anna Crespo, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Manresa.

Documents relacionats

  • imagen