Els llums ornamentals de la Seu, la Cova, el Pont Nou i l'Ajuntament s’apagaran dissabte en el marc de la iniciativa "L'Hora del Planeta"

Un any més, la ciutat de Manresa s’adhereix a “L’Hora del Planeta”, una iniciativa promoguda pel World Wide Fund for Nature (WWF) a nivell mundial que consisteix en una apagada elèctrica voluntària en llars, edificis, monuments i empreses per demostrar un suport global a l’acció contra el canvi climàtic. L’apagada es farà el dissabte, 30 de març, entre 2/4 de 9 i 2/4 de 11 del vespre i s’emmarca en el conjunt d’accions que promou la ciutat per fomentar la sostenibilitat.

imagen

Aquest dissabte 30 de març, l’Ajuntament de Manresa apagarà l’enllumenat ornamental d’alguns dels edificis i monuments més emblemàtics de la ciutat: la Basílica de la Seu, el Santuari de la Cova, el Pont Nou i la façana de la Casa Consistorial. Un any més, l’acció es porta a terme per donar suport a la iniciativa que es fa a nivell mundial promoguda pel World Wide Fund for Nature (WWF), anomenada “L’Hora del Planeta”. L’apagada es farà entre 2/4 de 9 i 2/4 de 11 del vespre.


Es tracta d’una acció que implica milions de persones, ciutats, empreses i organitzacions cíviques de tot el món, que apaguen els llums dels seus edificis i monuments el mateix dia i a la mateixa hora, per demostrar un suport global a la lluita contra el canvi climàtic.

 

A Catalunya, desenes de poblacions deixaran els seus edificis i monuments més emblemàtics a les fosques per donar suport a la iniciativa.  Aquesta acció té com objectiu principal conscienciar a la societat de prendre mesures contra el canvi climàtic i les emissions contaminants, així com la necessitat d’estalviar energia i reduir la contaminació lumínica, evitant que augmenti la temperatura del planeta produint danys irreversibles a l’economia i a la salut.


Manresa, contra el canvi climàtic


Aquesta és una acció més de les que Manresa realitza per tal de fomentar la sostenibilitat i contribuir a lluitar, en la mesura del possible, contra el canvi climàtic global.

 

Cal recordar que el ple municipals de l’Ajuntament de Manresa va aprovar el mes passat  el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC), anomenat a la capital del Bages, el Pla Clima Manresa i que conté les accions que es duran a terme per superar els objectius fixats per la Unió Europea de cara l’any 2030 pel que fa a la reducció d’un 40% dels gasos d’efecte hivernacle.

 

EL document del PAESC identifica un total de 103 accions, 60 de les quals són de mitigació (per aconseguir que el municipi redueixi les seves emissions de gasos amb efecte d’hivernacle un 40% de cara al 2030) i 43 d’adaptació (per assolir una major resiliència del municipi davant dels impactes negatius del canvi climàtic).

 

Amb l’execució d’aquestes accions es preveu que el municipi estalviï un 20,1 % al 2020 i un 42 % el 2030.

 

188 països del món hi participen

 

L’Hora del Planeta és molt més que apagar el llum, es un gran moviment global per enfrontar un problema global: el canvi climàtic. Una campanya mundial que va començar el seu camí en un únic país, el 2007 a Sidney Austràlia), impulsada por WWF, como un gest simbòlic de la lluita contra el canvi climàtic, avui  ja suma 188 països i  milions de ciutadans del planeta que volen plantar cara a una de les majors amenaces a la biodiversitat i, per tant, per a la humanitat.

L’any passat  aquesta iniciativa va batre rècords de convocatòria.  Més de 17.000 monuments de 188 països, milers d’empreses i institucions públiques i privades i milions de ciutadans i ciutadanes es van sumar  a aquesta iniciativa.

 

Documents relacionats

  • imagen