El documental, dirigit per Berta Oliveres Peig, tindrà lloc a les vuit del vespre a l’auditori de la Plana de l’Om. L’acte està organitzat per l’equip d’activistes d’Obertament i l’Ajuntament de Manresa.
L’auditori de la Plana de l’Om de Manresa acull demà, a les vuit del vespre, l’acte de presentació del documental &ldqu o;Amunt”, un treball audiovisual que ofereix una mirada profunda del trastorn bipolar, a partir del testimoni real de 10 persones, que afronten temes tabús i prejudicis envers la salut mental i exposen, sense complexes, les seves experiències maníaques d’aquest trastorn mental.
Abans de la seva projecció, la directora de Sant Fruitós de Bages i activista d’Obertament, Berta Oliveres, introduirà la peça audiovisual acompanyada dels activistes de l’equip d’Obertament a Manresa, que conduiran i intervindran en aquesta presentació.
Els ponents institucionals aprofitaran aquest marc per fer públic el conveni de col·laboració entre Obertament, l’aliança catalana de lluita contra l’estigma i la discriminació en salut mental, i l’Ajuntament de Manresa, per tal d’implementar activitats adreçades a millorar les actituds i comportaments respecte les persones amb problemes de salut mental a la comarca del Bages.
La presentació del documental serà la primera activitat organitzada per l’equip d’activistes de Manresa, que han estat formant-se en els darrers mesos i que ja han participat en diverses accions a nivell nacional. Amb aquest acte es pretén arribar a més persones que vulguin sumar-se a posar en marxa accions de conscienciació social per la salut mental.
Obertament és l’aliança catalana de lluita contra l’estigma i la discriminació en salut mental, impulsada per entitats de persones amb problemes de salut mental, de familiars, així com per prestadors de serveis de salut mental: Associació Pro-Salut Mental Catalunya ADEMM, Federació Salut Mental Catalunya, Fòrum Salut Mental Catalunya, El Consorci de Salut i Social de Catalunya i la Unió Cata lana d’Hospitals; i que compta amb el suport dels Departaments de Salut, Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, i d’administracions locals.
Les actuacions d’Obertament inclouen campanyes de comunicació, accions de participació social, sensibilització de col·lectius concrets i la resposta directa a missatges discriminatoris que es detecten als mitjans de comunicació. Totes aquestes actuacions estan liderades per persones amb un diagnòstic de salut mental que lluiten pels seus propis drets, i exerceixen com a portaveus, com a formadors de sensibilització i com a detectors de notícies estigmatitzants.
Més informació:
- www.obertament.org i la pàgina concreta de l’esdeveniment: http://obertament.org/amuntmanresa.
- Web de Bert a: http://bertaopeig.cat/amunt.html