Demà es presenta el projecte Escodines Living Lab per fomentar la cohesió social al barri

La primera activitat tindrà lloc demà, a les 11 del matí, al Casal de les Escodines,  amb la projecció d’un stop motion de cinema popular que narra l’arribada d’Ignasi de Loiola  a Manresa.

imagen

El Casal de les Escodines acollirà demà dimecres, 29 de maig, a les 11 del matí, la projecció del stop motion d’animació titulatSol i a Peu”, una creació de cinema popular comunitari que narra l’arribada d’Ignasi de Loiola a la ciutat de Manresa.  “Sol i a Peu” és la primera activitat que s’ha dut a terme dins el projecte Escodines Living Lab (Fàbrica de cocreació comunitària) és un nou programa de treball encetat en el marc del Pla de Desenvolupament Comunitari de les Escodines 2019.

 

Un Living Lab és un entorn d’experimentació dins de la vida real. L’objectiu  d’Escodines Living Lab és fomentar la cohesió social del barri i el desenvolupament humà sostenible, contextualitzat en la cultura, el patrimoni, el turisme, la cocreació i l’ús de les tecnologies a fi d’apropar aquest béns a la ciutadania a les persones, posant-les al centre de la creació i de la producció cultural, des d’una dimensió comunitària.

 

Per assolir aquesta fita, el projecte proposa tres espais d’experimentació: La creació d’històries, la memòria i la fabricació 3d.

 

La creació d’històries es l’espai on s’ha desenvolupat el curtmetratge “Sol i a Peu”, i que pretén apropar el patrimoni i la cultura a través de la figura d’Ignasi de Loiola i així difondre el valor de ciutat. Aquesta stop motion ha estat elaborada treballant des de l’òptica de l’acció comunitària, és a dir des de la participació i col·laboració conjunta de diferents actors com ara l’Espai Infantil de Les Escodines, el Punt Tic de Les Escodines, la biblioteca Jaume Perramon, el Programa de Noves Ciutadanies, el Taller de pintura i també ha rebut el suport i acompanyament d’UManresa.

 

La memòria és lespai es vol experimentar amb l’elaboració de vídeos i continguts digitals, on hi participin persones adultes, gent gran i nouvingudes 

 

La fabricació 3D és l’espai espai on es treballa la creació d’art multimèdia investigant en noves maneres per fomentar la creativitat artística, oferint nous canals per interactuar amb materials virtuals i la formació en tècniques 3D.

 

Per fer possible el projecte Escodines Living Lab s’han teixit complicitats de treball sinergètic i operatiu en xarxa i en aquests sentit s’articula al voltant d’un grup motor format per l’Ajuntament de Manresa (Barris i Acció Comunitària, Turisme i Cultura) el PDC d’Escodines, l’AVV de Les Escodines i la Universitat Manresa Facultat de Ciències Socials; i amb la col·laboració de la  Comunitat de Recerca Estratègica en Patrimoni i Cultura de la UAB i la Xarxa Europea de Living Lab.

 

Escodines Living Lab  està inspirada en l’experiència de la Libray Living Lab de Volperelles de Sant Cugat del Vallès  

Documents relacionats

  • imagen