Amb el nom de “Poemigario”, aquest dijous, el cantautor recitarà els seus versos a la sala El Sielu, en un espai íntim i proper al públic. El festival continua amb activitats literàries que abasten cinema, narració de contes infantils, xerrades i recitals.
Tocats de Lletra arrenca la segona setmana de festival que tindrà com a plat fort l’actuació del canta utor Luis Eduardo Aute. L’artista presentarà la seva obra “Poemigario” el dijous 16 d’octubre a les 9 del vespre a la sala El Sielu (Pl. Valldaura, 1).
Aute recitarà els seus poemes i exposarà les seves reflexions molt sovint en forma d’aforismes on el sentit de l’humor i el pensament filosòfic flueixen per connectar amb el públic en un ambient íntim i recollit. L’espectacle, que té un aforament limitat, és gratuït i es poden anar a buscar les invitacions a les taquilles del Teatre Kursaal.
El festival continua amb un programa ple d’activitats que inclouen propostes cinematogràfiques, contes infantils, recitals i xerrades.
Un clàssic de la Nouvelle Vague
Avui, dimarts 14 d’octubre es projectarà la pel·lícula “Hiroshima mon amour”, que dirigida per Alain Re snais amb guió de Marguerite Duras, ha estat considerada com la iniciadora de la Nouvelle Vague francesa. El passi tindrà lloc a les 8 de la tarda a l’Espai Plana de l’Om (Plana de l’Om, 6) i el presentarà Lluís Calderer.
Simultàniament, a la llibreria Parcir (c. Guimerà, 74) a les 8 de la tarda, tindrà lloc la presentació del llibre de David Pagès i Cassús “500 raons per parlar català”.
Barbal i Miralles parlen de les seves obres
Demà, dimecres 15 d’octubre, la multipremaida escriptora catalana Maria Barbal, parlarà sobre la seva novel·la “País Íntim” (guanyadora del premi Prudenci Bertrana a l’any 2005). Igual que la seva obra més reconeguda “Pedra de Tartera” l’autora narra els efectes de la guerra civil sobre la vida de les persones. L’acte tindrà lloc a la sala d’actes de la Biblioteca del Casino a les 7 de la tarda (Pg. de Pere III, 27-29).
El mateix dia a les 6 de la tarda Clara Gabaldà llegirà contes íntims adreçats a infants de 3 anys a la Biblioteca Ateneu Les Bases (C. Cintaries, 30-32).
El dijous, 16 d’octubre, la Llibreria Papasseit (pl. Gispert, 2) acollirà la xerrada Conversa a l’entorn de la novel·la “Una dona meravellosa” de Joan Jordi Miralles i altres intimitats literàries. L’acte tindrà lloc a les 7.30 de la tarda i comptarà amb la participació del mateix autor, Llorenç Capdevila, Jordi Estrada i l’editora Ester Andorrà.
L’obra de Miralles “Una dona meravellosa” explica el trajecte iniciàtic de la protagonista que farta del buit existencial que la envolta decideix començar un viatge a tr avés del sexe i de les il·lusions per trobar respostes a la seva grisor, a la pèrdua d’expectatives i recuperar el sentit de la seva vida.
Els autors. Biografia
Luis Eduardo Aute: (Manila,1943). És un músic, cantautor, director de cine, actor, escultor, escriptor, pintor i poeta . Tot i que principalment és conegut com a cantautor. Començà a escriure cançons i a enregistrar-les l'any 1967, tot i que trigà molts anys a actuar en públic. És autor d’una amplia discografia, tot i que la seva relació amb la indústria no ha estat gaire fàcil.
Durant els primers anys va publicar alguns temes i el seu primer àlbum Diálogos de Rodrigo y Ximena. A finals dels 60 i allunyat del negoci musical es dedica a publicar relats, guions i poemes. Posteriorment torna al món de la música amb l&rsq uo;enregistrament de nous temes, bandes sonores de pel·lícules, actuacions en directe i col·laboracions amb altres artistes.
Durant els anys 80 gaudeix d’una activitat frenètica amb la gravació, entre d’altres, de l’èxit Entre amigos, acompanyat per Teddy Bautista, Pablo Milanés, Silvio Rodríguez i Joan Manuel Serrat. Aquest treball rebria el Premi Nacional del Disc 1983 del Ministeri de Cultura. També registra el doble disc d’homenatge a Pablo Neruda, 20 Canciones de Amor y un Poema Desesperado. Simultàniament segueix musicant treballs televisius i cinematogràfics a la vegada que a nivell personal entre en una etapa on fa palesa la seva decepció existencial.
Els anys posteriors es caracteritzats bàsicament per la seva incursió artística a Sud Amèrica amb actuacions a Argentina, Uruguai I Xile. A España, realitz a en companyia de Silvio Rodríguez una gira de concerts dels quals en resultaria el disc Mano a Mano que va vendre més de 200.000 còpies, un èxit per ambdós autors.
El cantautor gaudeix d’una activitat intensa que fins a la actualitat ha donat com a resultat l’enregistrament de varis temes, col•laboracions amb artistes de diferents disciplines i registres musicals, concerts, i treballs que mesclen la lírica el dibuix i la poesia.
Maria Barbal: (Tremp, 1949). Escriptora catalana que va obtenir un gran èxit de públic i crítica amb la seva primera obra Pedra de tartera. També és autora de narracions breus, novel•les per a joves i d'una peça teatral. La seva obra, que ha estat traduïda a llengües com l'alemany, el castellà, l'italià, el francès, i el portuguès, entre d'altres, ha estat reconeguda amb la Cre u de Sant Jordi.
A més a més, les seves obres han obtingut diferents premis com el Joaquim Ruyra, 1984; el Joan Crexells, 1985; i el Premi Literatura Catalana de la Generalitat, creació per a públic jove, 1986; per “Pedra de Tartera”. La novel•la “Càmfora” va rebre el Premi de la Crítica de narrativa catalana, 1992; el Premi Nacional de Literatura Catalana de narrativa, i el Premi de la Crítica Serra d'Or de novel•la, 1993. I “Carrer Bolivia” fou guardonada amb el Cavall Verd-Blai Bonet de narrativa, 2000.
Barbal també fou reconeguda amb el Premi Jaume Fuster dels Escriptors en Llengua Catalana al 2009 i el Premi Trajectòria de la Setmana del Llibre en Català, l’any després.
Joan Jordi Miralles: (Osca, 1977) és un escriptor català. Va rebre el Premi Andròmina de narrativa per “L&rs quo;Altíssim” el 2004 per aportar un aire nou i una força insòlita, amb un ús molt violent del lèxic. També ha escrit i dirigit el migmetratge Die Müllhalde, així com les minisèries Aborígens (2007), Oltre i limiti (2008) i Zoom (2010). També l’any 2010 va obtenir el Premi Vila de Lloseta per l’obra “L’úter de la balena”; el Premi de Teatre de Mediterrani Pare Colom amb “Això és Àustria”. I aquest any ha publicat “Una dona meravellosa”
David Pagès: És llicenciat en filologia catalana. Comparteix la tasca docent amb les d'activista cultural i escriptor. El seu objectiu és donar a conèixer Catalunya i els seus millors atributs. Col•labora periòdicament amb el Diari de Girona i té articles i entrevistes publicats a les revistes Cavall Fort, Escola Catala na, Llengua Nacional i Serra d'Or, entre d'altres. És autor de tres llibres -dos de narracions i un d'articles- i, actualment, presideix l'associació Amics Gironins de Verdaguer.