Un Conta contes per a adults inaugurarà les dues exposicions que, a través de la mirada dels infants, promouen societats compromeses amb la cultura de la no-violència. L’acte forma part de la programació de la 9a Setmana dels Drets dels Infants.
En el marc de la celebració del Dia internacional dels Drets dels Infants, la Casa Lluvià acollirà dues exposicions que tenen l’objectiu de fer reflexionar sobre l’impacte dels conflictes en la vida dels infants. A partir d’un viatge per la memòria històrica dels infants que van patir la guerra civil espanyola s'arriba a la situació actual dels camps de persones refugiades. Un salt en el temps que remarca els paral·lelismes entre passat i actualitat i la urgència de trobar solucions a les crisis actuals.
La interrelació entre les dues exposicions "Ahir: Els nens de la guerra. Expliquen la seva vida. Expliquen la teva història” de l’Arxiu Nacional de Catalunya, recorda vivències dels infants que van haver de marxar refugiats a Rússia durant la Guerra Civil i "Avui: Quan sigui gran vull ser fotògraf” elaborada per Unicef i Grisart, on es recullen fotografies realitzades per infants dels camps de refugiats de l’Iraq durant el 2018. Les dues exposicions ens mostren com es repeteixen, al llarg de la història, les conseqüències de les guerres, les pèrdues que provoquen i la necessitat de prevenir els conflictes.
L’acte inaugural serà aquest dimecres 13 de novembre a les 7 de la tarda, a la Casa Lluvià (C/ Arquitecte Oms, 5) amb el conta contes Rah-Mon Roma que oferirà contes i cançons per adults sobre la prevenció de conflictes i pau. Aquest acte és obert a tothom. Ra-Mon Roma, amb més de 35 anys d’experiència en l’animació infantil i per a adults, posarà veu i música a relats que conviden a partir dels canvis personals per prevenir conflictes i dolor a la societat. L’acte també comptarà amb la presència de Grisart, Escola Internacional de Fotografia, institució que va realitzar el reportatge als camps de refugiats d’Iraq.
A partir de les exposicions també es realitzaran dinàmiques de grup, adreçades a centres de secundària de la ciutat, per tal de facilitar que l’alumnat empatitzi amb les vivències d’infants i joves que viuen els impactes d’una guerra i que alhora també puguin reflexionar sobre les eines per prevenir els conflictes, tant a escala mundial com a la vida quotidiana.
Les exposicions es poden visitar de dimecres a dissabte de 18 h a 20.30 h fins al 30 de novembre.
Aquest acte forma part de la programació de la 9a Setmana dels Drets dels Infants i està organitzat per les regidories d’Ensenyament, Cultura i Cooperació i compta amb el suport del Consell Municipal de Solidaritat i la Diputació de Barcelona.