Amb aquest objectiu l’Ajuntament de Manresa porta a terme una campanya de difusió de consells per exhortar a reduir els residus que es generen en la vida quotidiana en quatre grups de productes: els plàstics, el malbaratament alimentari, la roba i l’oli domèstic.
Un any més, l’Ajuntament de Manresa se suma a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que va començar dissabte i es perllongarà fins el 24 de novembre, i que té com objectiu de sensibilitzar sobre la generació excessiva de residus i fomentar hàbits de consum més sostenibles.
Consells per reduir els residus quotidians
Des de l’Ajuntament de Manresa, s’ha preparat una campanya de difusió de consells relacionats amb diferents residus d’ús quotidià amb l’objectiu de crear consciència sobre l’excessiva generació de residus i la gran importància de la seva reducció.
Els plàstics, el malbaratament alimentari, la roba i l’oli domèstic han estat els quatre grups de residus escollits. Per cada un es dona una petita explicació introductòria, seguit dels impactes derivats del consum excessiu del producte i la mala gestió del residu que se’n deriva. Finalment, es proposa una sèrie de suggeriments per tal d’aconseguir la seva reducció.
Així, al web de l’Ajuntament de Manresa s’ubica un apartat específic destinat a la Setmana de Prevenció de Residus on es poden accedir a diferents tipus de residus que es generen de forma habitual.
Setmana Europea de la Prevenció de Residus
La Setmana Europea de la Prevenció de Residus és un projecte recolzat pel programa LIFE+ de la Comissió Europea que pretén implementar diverses accions de sensibilització ambiental sobre el desenvolupament sostenible, la reducció i la prevenció de residus durant una única setmana, arreu d’Europa.
Com cada edició, s’ha escollit un eslògan que posa l’accent en un tema determinat al voltant del qual es desenvoluparan les activitats de la setmana. El lema d’aquest any és Change your ways, reduce your waste (“canvia els teus hàbits, redueix els teus residus”). Tal com versa l’eslògan, el principal focus d’acció és desenvolupar eines comunicatives de sensibilització envers la reducció, donat que el consum excessiu i la mala gestió dels residus tenen arrel en el comportament i hàbits quotidians socials.
Sensibilitzar als més joves
En la mateixa línia, també es durà a terme un taller sobre malbaratament alimentari amb els alumnes de 4t d’ESO de l’IES Cal Gravat amb la finalitat de transmetre el valor dels aliments, la cultura de l’aprofitament i la sostenibilitat.