Aquest segell reconeix la tasca feta pels municipis en defensa dels drets del infants, promovent polítiques pel desenvolupament dels menors, impulsant la seva participació publica mitjançant els consells d’infants, i afavorint el treball en xarxa amb altres entitats locals.
UNICEF atorga a la capital del Bages el segell de reconeixement de “Ciutat Amiga de la Infància” en la 6ª convocatòria d’aquest programa pel període 2014-2018 celebrada aquest mes d’octubre.
Els objectius essencials del programa “Ciutat Amiga de la Infància”, que va néixer a l’any 2002, són promoure l’aplicació de la Convenció sobre els Drets del Nen en l’àmbit de les entitats locals i promoure el treball en xarxa d’aquestes.
Manresa i 56 municipis més de l’estat espanyol, que es presentaven per primera vegada, han obtingut aquesta distinció que valora especialment la tasca dels governs locals que apliquen polítiques per afavorir el desenvolupament dels menors i impulsen la seva participació pública mitjançant els consells d’infants.
L’acte públic de lliurament del reconeixement i el diploma tindrà lloc a Guadalajara el proper dia 7 de novembre i serà recollit per les regidores de Serveis Socials i Joventut de l’Ajuntament de Manresa, Mercè Rosich i Àuria Caus.
El programa “Ciutats Amigues de la Infància”, liderada per UNICEF, estableix un procediment per incorporar nous membres cada dos anys. Amb aquesta finalitat un comitè d’experts estudia les candidatures i avalua el treball realitzat pels ajuntaments. El procés inclou visites als nous candidats, entrevistes amb responsables polítics i tècnics, així com amb els Consells Municipals de la Infància.
UNICEF treballa per dur a terme canvis reals en la vida dels nens i transformar la societat a través d’una organització dinàmica, unida i eficient, per aconseguir que els drets dels infants es converteixin en principis ètics perdurables i en normes de conducta internacional.
La recepció d’aquest segell posa en valor el treball que es fa des del consistori en favor dels menors, mantenint, dissenyant i impulsant projectes per desenvolupar el objectius explicats, i assegurar el benestar dels menuts i la seva realització personal i social.