Manresa recopila en un únic document totes les activitats extraescolars gratuïtes per a infants i joves que s’ofereixen a la ciutat

Ampliar els aprenentatges fora de l’escola permet que les famílies tinguin més recursos per donar suport als seus fills i filles en el procés d’aprenentatge. La proposta d’elaborar una borsa de recursos educatius gratuïts es va aprovar per unanimitat al ple del gener.

imagen

L’Ajuntament de Manresa ha recopilat en un únic document totes les activitats extraescolars gratuïtes per a infants i joves que s’ofereixen a la ciutat. El recull respon a la proposició que el ple va aprovar en la sessió de gener d’aquest any, segons la qual l’Ajuntament es comprometia a elaborar una borsa de recursos educatius gratuïts abans d’aquest juliol. La proposició va ser presentada pel grup de FEM Manresa i aprovada per unanimitat, amb els vots també d’ERC, JxM, PSC i C’s.

 

El document recull tant les activitats que impulsa l’administració pública com aquelles que ofereixen altres associacions o col·lectius de Manresa. Es pot consultar a l’apartat d’Ensenyament del web de l’Ajuntament de Manresa. A principi de curs es farà arribar a totes les escoles i instituts de la ciutat per tal que cada centre en faci difusió a les famílies. També es farà arribar a tots aquells agents que conformen la comunitat educativa de la ciutat.

 

Objectiu: garantir l’equitat

L’objectiu del recull és impulsar la creació d’un ecosistema educatiu local on l’oferta educativa gratuïta existent al territori sigui clau per avançar cap a la millora d’oportunitats per a tothom, vetllant així per garantir l’equitat.

 

Els infants i joves aprenen a tot arreu i en tot moment i no només als espais formals d’aprenentatge, i és per això que cal aprofitar les oportunitats educatives que ofereix la ciutat. L’administració local és qui ha de liderar aquesta coordinació entre agents educatius per garantir  les oportunitats educatives del territori i la coordinació entre tots els actors de la comunitat, enfortint així la cohesió social.

 

Visibilitzar-les, reconèixer-les i connectar-les amb les de l’àmbit formal és una de les fites que planteja la iniciativa Educació 360, impulsada per la Diputació de Barcelona, la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica i la Fundació Jaume Bofill, juntament amb altres entitats i ajuntaments, entre els quals hi ha l’Ajuntament de Manresa.

 

Ampliar els aprenentatges fora de l’escola permet que les famílies tinguin més recursos per donar suport als seus fills i filles en el procés d’aprenentatge.

Documents relacionats

  • imagen