Els espectacles de màgia són els preferits dels nens i nenes de Manresa

Un treball de recerca del Consell d’Infants de Manresa amb enquestes realitzades a més de 600 alumnes de 5è i 6è de primària i gairebé a 400 famílies constata quines són les preferències de les arts escèniques a la ciutat.

imagen

Els espectacles de màgia són els preferits dels nens i nenes de Manresa i que aquests es puguin veure els dissabtes a la tarda al Teatre Kursaal. Aquesta és la principal conclusió d’un estudi realitzat pel Consell d’Infants de Manresa del curs 2013-2014 sobre els gustos culturals dels nenes d’entre 10 i 12 anys i les seves famílies, i que ha comptat amb el suport de Manresana d’Equipaments Escènics i del Servei d’Estadística Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Aquest estudi s’ha realitzat des del desembre de 2013 al març de 2014 i en el qual han participat entre 492 i 614 alumnes –depenent de l’activitat- de 5è i 6è de Primària i un total de 389 adults entre pares i mares. El treball ha tingut dos objectius: per una part donar a conèixer els gustos culturals dels infants per tenir-los en compte en la programació anual d’espectacles a la ciutat, i per l’altra, ajudar als nens i nenes a aprendre a recollir dades, analitzar-les i ap rendre la utilitat del possible ús d’aquestes dades a l’hora per prendre decisions.

Els espectacles de circ, també molt ben valorats

Els resultats del treball destaca per unanimitat que els espectacles de màgia són els més valorats per famílies i infants, amb preferències superiors al 60%. En segon lloc, amb un percentatge lleugerament superior al 50% són els espectacles de circ . Els espectacles de teatre i els musicals són propostes molt valorades per les famílies i que voldrien que els seus fills veiessin però que presenten discrepàncies amb les preferències d’aquests. Finalment, tant les famílies com els infants tenen molt poc interès pel que fa als recitals de poesia i l’òpera.

Les respostes i preferències pel que fa als dies per poder anar a veure espectacles són princi palment el cap de setmana. Dissabtes és la resposta majoritària tant per les famílies com pels infants, i diumenge és la segona opció més valorada tot i que amb uns percentatges lleugerament inferiors

L’horari va ser un altre dels factors a valorar, ja que influeix en l’afluència als espectacles. Les tardes són la resposta majoritària seguida dels vespres. Tant les famílies com els infants prefereixen veure els espectacles els dissabtes i els diumenges en horari de tarda preferentment, tot i que l’opció de dissabtes al vespre és també favorable.

Clarament les preferències pel que fa al lloc on es vol veure l’espectacle per ambdós col∙lectiu és el Kursaal. El Conservatori és la segona opció més valorada, tot i que les xifres descendeixen per sota del 50%.

L’estudi ha detecta t també que el 7% dels infants de Manresa entre 10 i 12 anys no han anat mai a veure un espectacle i que el consum d’espectacles en molts dels infants enquestats de les escoles públiques ha estat a través de l’escola.

El Galliner ha programat, per aquest dissabte 1 de novembre, l’espectacle de màgia La Gran Ilusión, de Antonio Díaz –el Mago Pop-, en resposta a les conclusions d’aquest estudi dels nens i nenes.

El Consell d’Infants

El Consell d’Infants és un espai de participació que es va crear fa set anys com a espai de participació pensat perquè els nens i nenes de Manresa puguin expressar les seves idees i proposar accions que ajudin a millorar la nostra ciutat. La creació del Consell d’Infants implica el compromís de l’Ajuntament de Manresa d’escoltar les opinions i idees dels nens i nene s i de dur a terme alguna de les seves propostes.

D’aquesta manera, cada curs escolar s’han anat treballant temes diversos majoritàriament escollits pels propis infants. El curs 2012/2013, van decidir treballar un carnet de descomptes per la seva edat, vinculat a l’oci, l’esport i la cultura. És per aquest últim concepte que els nens i nenes van decidir visitar al gerent del Teatre Kursaal de Manresa per tal que apliqués el carnet de descomptes dins de la programació del teatre i fou a partir d’aquesta reunió quan néixer aquest present projecte d’estudi de les preferències de les arts escèniques.

Les escoles que han participat aquest estudi sobre els gustos culturals han estat Bages, Espill, Ítaca, Jeroni de Moragas, Joviat, Muntanya del Drac, Renaixença, La Salle i Vedruna, les quals han definit la mostra dels alumnes. En les primeres acti vitats de recollida d’informació també van participar l’alumnat de FEDAC Manresa.

Documents relacionats

  • imagen