La Generalitat confirma que el bus de Manresa a Barcelona mantindrà la parada al centre de la capital catalana

A partir de dilluns 8 de febrer el bus pararà a Gran Via, a uns dos minuts a peu de la parada actual de Ronda Universitat. L’Ajuntament de Manresa i el Consell Comarcal del Bages fan una valoració positiva dels canvis, després d’haver negociat el manteniment de la parada al centre de Barcelona amb la Generalitat.

imagen

La Direcció General de Transports de la Generalitat ha confirmat a l’Ajuntament de Manresa que el Bus Exprés Manresa – Barcelona mantindrà la parada al centre de la capital catalana, tal com reclamava l’Ajuntament i el Consell Comarcal del Bages. A partir de dilluns 8 de febrer, l’actual parada de Ronda Universitat es traslladarà a Gran via (alçada Balmes), a uns dos minuts a peu de la ubicació actual (vegeu mapa en aquest enllaç).

 

Segons ha informat la Generalitat, el canvi d’ubicació de la parada no farà variar ni els horaris ni els itineraris. A Manresa, la línia surt de l’estació de busos i de plaça Valldaura. Les  expedicions directes van a Barcelona passant per la C-16 (autopista i túnels de Vallvidrera) i les expedicions semidirectes tenen parades a Monistrol de Montserrat, Olesa de Montserrat i Abrera. Un cop a Barcelona, la línia té parades a Zona Universitària, Palau Reial, Maria Cristina, plaça Francesc Macià/Urgell, carrer Muntaner i, encara actualment, a Ronda Universitat. Aquesta darrera parada és final i inici de trajecte i és la que a partir de dilluns 8 de febrer es traslladarà a Gran Via. A la tornada cap a Manresa, el bus sortirà de Gran Via parant a Còrsega, Maria Cristina, Palau Reial i Zona Universitària per dirigir-se cap a Abrera, Olesa de Montserrat, Monistrol de Montserrat i, finalment, Manresa.

 

 

Negociació per part de l’Ajuntament i el Consell

 

Els canvis de parades són deguts a la reordenació que l’Ajuntament de Barcelona està fent dels espais públics a l’entorn de Ronda Universitat, un fet que afecta directament a les parades de bus que es troben situades en aquest carrer, com la del bus Manresa – Barcelona. En un principi, l’Ajuntament de Barcelona va proposar traslladar aquesta parada fora del centre, la qual cosa va provocar el rebuig d’usuaris, així com de l’Ajuntament de Manresa i del Consell Comarcal del Bages, ja que el trasllat de la parada obligava als usuaris a fer transbord per arribar al centre de Barcelona, la qual cosa implicava sumar temps al recorregut i, per tant, tenir un transport públic menys competitiu.

 

A través del regidor d’Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Manresa i conseller comarcal de Territori i Mobilitat del Consell Comarcal del Bages, David Aaron López Martí, es va fer arribar la queixa a la Generalitat. En reunions posteriors, Ajuntament i Consell van obtenir el compromís de la Generalitat de mantenir la parada al centre de Barcelona. El pròxim dilluns, aquest compromís es materialitzarà amb la ubicació de la nova parada a Gran Via (alçada Balmes), a uns 300 metres de distància de l’actual parada de Ronda Universitat.

Documents relacionats

PDF bus
  • imagen