Arrenquen les obres per instal·lar al carrer Francesc Moragas el primer pas de vianants intel·ligent de Manresa

L'actuació forma part del projecte "Manresa a Pas Segur", seleccionat als Pressupostos Participatius 2019, amb l'objectiu de millora la seguretat viària. Posteriorment, s'implantarà un altre pas de vianants intel·ligent a l'accés a l'Hospital de Sant Joan de Déu. Les actuacions es completaran amb la instal·lació de quatre radars pedagògics que informaran de la velocitat a la qual se circula.

imagen

La secció de Mobilitat de l'Ajuntament de Manresa ha iniciat les obres d'implantació –per primera vegada a la ciutat— d'un pas de vianants intel·ligent al carrer Francesc Moragas, a la cruïlla amb el carrer del Cós. En aquest pas de vianants es col·locaran uns senyals verticals i balises de led en el paviment que s'il·luminaran quan detectin vianants mitjançant sensors de presència.

Aquesta actuació dóna resposta al projecte "Manresa a Pas Segur", que va ser presentat pel Montepio de Conductors de Manresa-Berga i seleccionat per la ciutadania dins els Pressupostos Participatius 2019. El projecte tenia un pressupost de 50.000 € i plantejava accions com passos de vianants intel·ligents il·luminats i instal·lacions de radars pedagògics que indiquen la velocitat a la qual se circula. Aquestes propostes tenen l'objectiu de reduir els atropellaments i de sensibilitzar respecte de la velocitat i els passos de vianants.

Un cop instal·lat aquest primer pas de vianants intel·ligent, l'Ajuntament n’instal·larà un altre davant l'accés a l'Hospital de Sant Joan de Déu, amb un sistema similar que, mitjançant senyals verticals amb leds i plaques lluminoses al paviment, també s'activaran automàticament amb la detecció de presència de vianants.

Dins del mateix projecte “Manresa a Pas Segur”, en aquests moments s'està treballant en la instal·lació de quatre radars pedagògics, que donaran la informació de la velocitat a la qual se circula. Els punts s'implantarà són els següents:

  • A la carretera del Pont amb el carrer Trieta (sentit ascendent).
  • A l'avinguda de les Bases de Manresa amb el carrer Cintaires (en direcció plaça de la Creu).
  • A l'avinguda dels Dolors amb el carrer Estanislau Cases (sentit sortida).
  • A la carretera del Pont de Vilomara, entre els carrers de Domènec i Muntaner i el carrer de Sant Joan de Déu (sentit entrada ciutat).

Aquests radars pedagògics no tenen funcionalitat sancionadora, sinó que pretenen sensibilitzar als conductors de la velocitat a la qual realment circulen de manera que la puguin adaptar a l'establerta per a la via.

Es preveu que aquests  treballs durin unes quatre setmanes aproximadament. Els sistemes s'activaran posteriorment, un cop finalitzada la seva instal·lació.

Documents relacionats

  • imagen