Manresa s'adhereix a "L'Hora del Planeta" i demà apagarà els llums ornamentals de la Seu, la Cova, el Pont Nou i l'Ajuntament

Un any més, la ciutat de Manresa s’adhereix a “L’Hora del Planeta”, una iniciativa promoguda pel World Wide Fund for Nature (WWF) a escala mundial que consisteix en una apagada elèctrica voluntària en llars, edificis, monuments i empreses per demostrar un suport global a l’acció contra el canvi climàtic. L’apagada es farà demà dissabte, 27 de març, entre 2/4 de 9 i 2/4 d’11 del vespre,  i s’emmarca en el conjunt d’accions que promou la ciutat per fomentar la sostenibilitat.

imagen

Aquest dissabte 27 de març, l'Ajuntament de Manresa apagarà l'enllumenat ornamental d'alguns dels edificis i monuments més emblemàtics de la ciutat: la Basílica de la Seu, el Santuari de la Cova, el Pont Nou i la façana de la Casa Consistorial.Un any més, l'acció es porta a terme per donar suport a la iniciativa que es fa mundialment promogut pel World Wide Fund for Nature (WWF), anomenada "L'Hora del Planeta". L'apagada es farà entre 2/4 de 9 i 2/4 d'11 del vespre.

 

L'Hora del Planeta uneix ciutadans, empreses, ajuntaments i institucions per lluitar contra el canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat. Amb els anys s'ha convertit en un moviment mundial del qual ja formen part milers de ciutats de gairebé 200 països, que en edicions anteriors van apagar més de 17.000 monuments i edificis tan emblemàtics com la Torre Eiffel o el Coliseu.

L'any 2021 es un any decisiu per a la protecció de la naturalesa. Un any en què és previst els líders mundials prenguin decisions polítiques clau sobre l'acció climàtica, el desenvolupament sostenible i la naturalesa: el maig de 2021 tindrà lloc a Kunming (La Xina) la 15a Cimera sobre la biodiversitat, que estava prevista per l'octubre de 2020 i que es va haver d'ajornar amb motiu de la pandèmia. Aquesta reunió, junt amb la Cimera del Clima 2021, que tindrà lloc aquest mes de novembre a Glasgow (Escòcia), que també va haver de ser ajornada, seran els dos moments fonamentals per aconseguir un pla global ambiciós per transformar la relació de la societat amb la biodiversitat i garantir que,  el 2050, es compleixi la visió compartida de viure en harmonia amb la naturalesa.

A Catalunya, desenes de poblacions deixaran els seus edificis i monuments més emblemàtics a les fosques per donar suport a la iniciativa. Aquesta acció té com a objectiu principal conscienciar a la societat de prendre mesures contra el canvi climàtic i les emissions contaminants, així com la necessitat d'estalviar energia i reduir la contaminació lumínica, evitant que augmenti la temperatura del planeta produint danys irreversibles a l'economia i a la salut.


Manresa, contra el canvi climàtic

Aquesta és una acció més de les que Manresa realitza per tal de fomentar la sostenibilitat i contribuir a lluitar, en la mesura del possible, contra el canvi climàtic global.


El ple municipal de Manresa va aprovar, el febrer de 2019, el Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible i el Clima (PAESC), anomenat a la capital del Bages el Pla Clima Manresa, que conté les accions que es duran a terme per superar els objectius fixats per la Unió Europea de cara l'any 2030 pel que fa a la reducció dels gasos d'efecte hivernacle.


El PAESC compta amb 104 accions, 61 de mitigació (per aconseguir que el municipi redueixi les seves emissions de gasos amb efecte d'hivernacle un 40% de cara al 2030) i 43 d'adaptació (per assolir una major resiliència del municipi davant dels impactes negatius del canvi climàtic).


El PAESC ha de permetre complir el compromís acordat per Manresa: reduir en un 20,41% les seves emissions respecte al 2005 (any base), en l'horitzó 2020-, arribant a un 42% l'any 2030.

Documents relacionats

  • imagen