Manresa Jove organitza una activitat en el marc del Punt al Pati sobre l’ús de les noves tecnologies

Tindrà lloc del 6 al 16 d’abril als centres de secundària i universitats de la ciutat amb l’objectiu de conscienciar i debatre els aspectes positius i negatius tant de les eines que faciliten l’accés a Internet com a les xarxes socials.

imagen

Durant les setmanes del 6 al 16 d’abril es durà a terme en el marc del Punt al Pati la permanència sobre les tecnologies d’informació i comunicació (TIC) “N’esTIC assabentat?”, una activitat coordinada des de l’Oficina Jove del Bages. Aquesta es realitzarà a deu centres escolars d’educació secundària de Manresa i les dues universitats, la FUB i l’UPC.

Actualment vivim una època on cada cop la introducció de les tecnologies en el nostre dia a dia és més present. Aquest progrés tecnològic accelerat ha comportat canvis a nivell social i relacional, entre d’altres, i és evident que se’n deriven tant oportunitats com riscos. Tanmateix, aquest creixement de l'ús de les tecnologies, s'ha vist accentuat en aquest darrer any a causa de la situació de crisi sanitària per la Covid-19 i les implicacions d'aquesta.

Les persones joves, com a col·lectiu diana d’aquesta acció educativa, estan immerses en aquest món digital, on cada cop s’hi detecten més addiccions. Aquesta activitat, per tant, busca donar resposta a una necessitat creixent de dotar de competències i habilitats específiques per comptar amb sentit crític a l’hora de publicar o compartir contingut a les xarxes. Tenint en compte que la presència del jovent en aquests espais és molt alta i representa una de les principals esferes socials per aquest rang d’edat, és fonamental que s’hi pugui donar resposta tant des de l’àmbit educatiu com institucional.

L’activitat pretén oferir un espai per a persones joves dels centres educatius, per a parlar sobre la influència de les noves tecnologies i les xarxes socials a les nostres vides. D’aquesta manera, es busca conscienciar i debatre sobre les repercussions que poden tenir les hores que s’hi dediquen, la dependència que ens generen, així com els aspectes positius i negatius tant de les eines que faciliten l’accés a internet com a les xarxes socials.

Per a poder realitzar aquestes reflexions, l’activitat als centres educatius consta de diversos continguts. Per una banda, un llistat de frases amb informació divulgativa sobre l’impacte de les TIC i com condicionen el nostre comportament. Per altra banda, es farà un Kahoot (test)  que conté diverses preguntes que porten a reflexionar sobre les pràctiques tecnològiques personals i la relació que s’estableix amb les TIC i les xarxes socials.

A més a més de les dinàmiques que es plantegen en el marc d’aquesta permanència, l’Oficina Jove del Bages compta amb l’Assessoria de Salut, on s’aborden l´ús de les pantalles, entre altres temàtiques, per part d’una educadora social i una psicòloga. Per fer ús del servei, les persones interessades poden contactar-hi a través del correu salutbages@oficinajove.cat o a través de WhatsApp, al número 670 22 81 58. Per més informació podeu consultar www.manresajove.cat

Documents relacionats

  • imagen