Està impulsada per l’Ajuntament de Manresa conjuntament amb la UManresa, Althaia, Ampans, Sant Andreu Salut i Nero in Business i està confinançada per la Diputació de Barcelona. En aquesta primera edició, els diferents col·lectius participants tractaran de reflexionar i donar respostes a les problemàtiques socials associades a situació de la Covid que estem vivint.
Dimecres vinent, 21 d’abril, se celebra el Dia Mundial de la Creativitat i la Innovació, que té com a principal objectiu posar de manifest tot el potencial creatiu de les persones arreu del món. Des de l’Ajuntament de Manresa, concretament la regidoria d’Ocupació, Empresa i Coneixement i la regidoria d’Acció i Inclusió Social, conjuntament amb la UManresa, Althaia, Ampans, Sant Andreu Salut i Nero in Business impulsen per primera vegada a la ciutat, una jornada anomenada Marru’s day, que des de la metodologia de la innovació social, amb l’objecti de donar respostes als diferents reptes que la societat planteja, i amb la voluntat que esdevingui els anys vinnts en una jornada anual de creativitat i innovació.
La innovació social es defineix com el disseny, desenvolupament i implementació de noves idees (productes, serveis o models) que permeten resoldre necessitats socials, crear noves relacions socials o oferir millors resultats dels existents. Pretén donar resposta a les demandes socials que afecten el procés d’interacció social i millora del benestar de les persones. Però en la innovació social no només és important el què es fa, sinó el com es fa. Es basa en la creativitat de la ciutadania, les organitzacions de la societat civil, les comunitats locals, les empreses o entitats i mitjançant el procés es vol millorar la capacitat d’actuació de les persones.
Les premisses de la creativitat i la innovació són posar les persones al centre, obrir-nos en lloc de tancar-nos, intercanviar coneixement en comptes d’utilitzar només el propi, participació i increment de la participació dels col·lectius, dirigits per experts i impulsant la demanda en lloc de l’oferta.
La jornada del proper dimecres serà on-line, i hi participaran diferents col·lectius formant grups d’innovació que seran acompanyats per uns mentors que els ajudaran a iniciar i desenvolupar la innovació. El repte s’explicarà el mateix dia de la sessió, però serà un repte inspirat en les problemàtiques socials associades a la situació de la Covid-19 que estem vivint. La jornada compta amb el cofinançament de la Diputació de Barcelona.
Què és el Marru’s day?
El Marru’s day neix amb la voluntat de trobar solucions reals a problemes socials. Durant un matí i a través d’una metodologia de creativitat i innovació, diferents grups de persones (formant equips de màxim 5), treballaran diferents reptes per acabar trobant una solució a un problema social d’importància.
Per què Marru’s day?
El joc del Marro és un joc tradicional de la Catalunya Central on s’uneixen el treball en equip amb les habilitats dels jugadors i el Marru’s day pren aquest nom perquè es nodreix dels principis i valors del joc del Marro.