Amb aquesta proposta es pretén promoure una actitud més objectiva sobre el col·lectiu LGTBI i reduir els prejudicis i estereotips que fomenten la seva discriminació, induint a la reflexió sobre la diversitat de gènere, d’identitat i de sexualitat que conformen la societat actual.
Durant aquesta setmana i fins al 14 de maig es durà a terme des de l'Oficina Jove del Bages la permanència "LGTBI. La diversitat és riquesa". Aquesta es realitzarà a deu centres d'educació secundària de Manresa i les dues universitats, la FUB i la UPC.
Des de l'Oficina Jove del Bages es treballa perquè totes les persones - independentment del seu origen, lloc de residència, sexe, raça, religió, creença, edat o orientació sexual - puguin gaudir del seu entorn i, d'aquesta manera, tot fomentant el respecte a la diversitat, contribuir a la convivència i a la construcció d'una societat més justa i democràtica.
Es busca promoure una actitud més objectiva sobre el col·lectiu LGTBI i reduir els prejudicis i estereotips que fomenten la seva discriminació, induint a la reflexió sobre la diversitat de gènere, d'identitat i de sexualitat que conforma la societat actual.
Aquests objectius poden assolir-se mitjançant diferents metodologies. En primer lloc, a través d'un joc de preguntes, on es proposa que les persones que participin en la dinàmica de la permanència es posin a la pell d'una persona que viu de primera mà situacions de rebuig i discriminació en relació amb la seva identitat, el seu gènere i la seva orientació sexual, ja sigui en l'entorn familiar, educatiu, laboral, social, etc, i com ells o elles se sentirien en cas de trobar-se en una situació similar.
Es demana també que responguin a una sèrie de casos i que descriguin quina emoció o sensació els transmet. Per tal de fer-ho més senzill i afavorir la participació, es comptarà amb el joc de cartes "Ikonikus", el qual ajudarà a expressar els sentiments mitjançant icones.
Per acabar de completar la campanya, es repartiran xapes a tothom que participi en l'activitat i s'inclouran una sèrie d'infografies i imatges informatives sobre la temàtica per penjar-les en el moment de l'activitat, a més de recursos impresos per totes aquelles persones que sol·licitin més informació al respecte.
Més enllà de la permanència, aquelles persones que ho desitgin, poden participar a l'Espai IRIS, punt de trobada de joves LGTBI+ de la comarca, organitzat des dels SAI's (Servei d'Atenció Integral) LGTBI de l'Ajuntament de Manresa, del Consell Comarcal del Bages i des de l'Oficina Jove del Bages.