L’Ajuntament de Manresa elabora un ‘geocaching’ per donar a conèixer l’entorn del Cardener

L’activitat, que està pensada per a escolars però que també es podrà fer de manera autònoma, s’ha pogut realitzar gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona.

imagen

L’Ajuntament de Manresa ha obert diferents punts de geolocalització per donar a conèixer l’entorn del Cardener a través del ‘geocaching’, un joc que es practica a l'aire lliure  i que consisteix a trobar, amb l'ajuda d'un receptor de GPS o d'un dispositiu mòbil, un objecte amagat o ‘catxé’ a partir de les coordenades de l'amagatall.

 

La ruta inclou diferents localitzacions que contenen unes fitxes amb informació ambiental. Les fitxes tracten temàtiques com ara la salinització en el medi, la fauna aquàtica, les espècies invasores o el bosc de ribera, entre altres.

Tot i que l’activitat es va idear pensant en les escoles, totes aquelles persones que vulguin la podran fer de manera autònoma.  

 

Per a poder-hi jugar, és necessari estar donat d’alta prèviament a la pàgina web del ‘geocaching’. Un cop registrat, cal introduir l’usuari i la contrasenya per accedir al compte. Des d’allà, els usuaris o usuàries poden entrar a la pàgina del ‘catxé’ i buscar-lo. La manera més senzilla de fer-ho és seguint aquests enllaços:

 

  • MRS1 El col·lector de salmorres i la salinització - GC6JE0P

https://www.geocaching.com/geocache/GC6JE0P

 

  • MRS2 Ocells aquàtics i caixes niu - GC6JE0

 https://www.geocaching.com/geocache/GC6JE0G

 

  • MRS3. Fauna aquàtica - GC7J4V4

https://www.geocaching.com/geocache/GC7J4V4

 

  • MRS4 Els sobreeixidors del col·lector general - GC981JD

https://www.geocaching.com/geocache/GC981JD

 

  • MRS5 El bosc de ribera i espècies invasores - GC981K1

https://www.geocaching.com/geocache/GC981K1

 

  • MRS6 Les balmes de la Seu - GC6P3YW

https://www.geocaching.com/geocache/GC6P3YW

 

L’activitat s’ha pogut realitzar gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona i amb la col·laboració de diferents ‘geocatxers’. L’Ajuntament de Manresa farà arribar properament el material del ‘geocaching’ a les escoles de la ciutat.

 

El regidor de Ciutat Verda, Pol Huguet Estrada, considera que amb aquesta proposta educativa “s'ofereix un atractiu més perquè les escoles i les famílies de la ciutat vagin al riu Cardener i no només el contemplin, sinó que coneguin el seu ecosistema, els seus valors i els seus impactes ambientals i, d’aquesta manera, es sensibilitzin i siguin més conscients de la importància i singularitat de tenir un ecosistema fluvial biodivers a prop de casa”.

 

Huguet afegeix que aquesta activitat “sempre té sentit, però que, actualment, en temps de pandèmia, quan el parc del Cardener ha esdevingut un espai educatiu per a molts alumnes, encara té més valor".

 

Geocaching


El ‘geocaching’ o geocerca és un joc  que es practica a l'aire lliure  i que consisteix a trobar, amb l'ajuda d'un receptor de GPS o d'un dispositiu mòbil dotat de receptor GPS, un objecte amagat o ‘catxé’ en un punt geogràfic a partir de les coordenades de l'amagatall. Les coordenades de cada tresor es troben a la pàgina web del ‘geocaching’, que permet als usuaris registrar-se de forma totalment gratuïta.  El joc va néixer l’any 2001 i, actualment, ja compta amb milions de seguidors arreu del món.

 

Documents relacionats

  • imagen