L’Ajuntament i el Centre de Recursos Pedagògics aposten per la formació en «Comunicació no-violenta i prevenció de conflictes» per impulsar la cultura de la no-violència

El 6 d’octubre s’inicia una formació en línia sobre comunicació no-violenta amb l’objectiu de crear un bon clima tant a la vida quotidiana com a l’àmbit educatiu. Seran 8 sessions en horari de 18.30 a 20.30 h.

 

imagen

Donada la bona acollida de formacions anteriors, des del Programa de Cooperació de l’Ajuntament de Manresa i el projecte Lotus 2022, que forma part del programa eductiu de Manresa 2022, es torna a promoure un curs per millorar les estratègies comunicatives i la resolució de conflictes des de la perspectiva de la no-violència. Aquesta vegada, s’incorpora com a organitzador el Centre de Recursos Pedagògics del Servei Educatiu del Bages per tal d’aprofundir en tot el que aporta aquest taller a l’àmbit educatiu.

 

La formació que es proposa és una eina imprescindible per millorar les capacitats i generar ambients educatius i relacionals favorables. Durant les diferents sessions s’explorarà com un canvi d’enfocament comunicatiu determina el resultat de les interaccions i projectes. La comunicació és una carta de presentació que pot facilitar els vincles i les relacions socials, condicionant molt directament el clima als nostres àmbits de relació i a la ciutat.

 

El curs s’adreça especialment a professorat i educadors i educadores. S’aportaran eines pràctiques per aplicar a les aules, però també es recomana per als àmbits de dinamització comunitària, entitats del tercer sector i, en general, a qualsevol persona interessada a  fer de la comunicació i  del conflicte una oportunitat de millora.

 

El curs treballa dues dimensions: una més personal que potencia l’autoconeixement i el reconeixement de les actituds que poden prevenir o resoldre una situació conflictiva i una dimensió més comunitària que reforça la importància de les tècniques de comunicació i  mediació en les relacions personals, el treball en equip o en el nostre posicionament davant crisis col·lectives.

 

Calendari i formadors

 

El curs se celebrarà els dimecres 6, 13, 20 i 27 d’octubre i 3, 10, 17 i 24 de novembre de 18.30 a 20.30 h. El curs comptabilitzarà un total de 20 hores i s’acreditarà a través del Departament d’ Ensenyament.

Pel que fa al professorat, es comptarà amb dues persones amb una llarga trajectòria professional: Marta Ponce, psicopedagoga i mediadora. Formada en constel·lacions sistèmiques i experta en comunicació està especialitzada en les intervencions en l’àmbit familiar i escolar; tant des del vessant de gestió del conflicte com des de l’assessorament. Pel seu recorregut professional intervé en l’àmbit de la docència i l’assessorament i/o acompanyament  de grups  humans (pares i mares, educadors, mestres, equips professionals... ); i Jordi Palou-Loverdos, advocat especialista en mediació i resolució pacífica de conflictes, pioner de la justícia universal i impulsor de diferents iniciatives per a facilitar el diàleg en conflictes nacionals i internacionals. Entre altres, va assumir la representació legal de les víctimes catalanes, espanyoles, ruandeses i congoleses del conflicte a l'Àfrica dels Grans Llacs, entre elles la infermera manresana Flors Sirera. Premi “Valors” de l’Advocacia Catalana 2015. Ha publicat llibres, i assaigs en matèria de mediació, meditació, espiritualitat i resolució pacífica de conflictes.

 

Inscripcions i organitzadors

Les persones interessades en aquest curs caldrà que s’inscriguin abans del 30 de setembre al correu florssirera@ajmanresa.cat o bé directament a la web del Servei Educatiu del Bages. La inscripció és gratuïta. Caldrà disposar de connexió a internet (es passarà l’enllaç per correu electrònic). Aquesta és una activitat de formació permanent reconeguda pel Departament d'Ensenyament, sempre hi quan es compleixi l’assistència.

Aquesta formació és una proposta de l’Ajuntament de Manresa, Casa per la Solidaritat i la Pau Flors Sirera i el projecte Lotus de Manresa 2022 en col·laboració amb el Centre de Recursos del Servei Educatiu del Bages i l’Associació Aula Aura. Es compta amb el suport de la Diputació amb el marc del Pla d’Educació per la Ciutadania Global.

 

Documents relacionats

  • imagen