La Fundació “la Caixa” reforça el seu suport econòmic per al desenvolupament del projecte Manresa 2022

L’entitat farà una aportació de 300.000 euros, amb l’objectiu d’impulsar la iniciativa fins al 2023.


L’acte de presentació del conveni ha comptat amb la presència del director general de la Fundació ”la Caixa”, Antoni Vila, i l’alcalde de Manresa, Marc Aloy.


imagen

La Fundació ”la Caixa” referma el seu compromís amb l’Ajuntament de Manresa per donar suport al desenvolupament  del projecte Manresa 2022. L’acte de presentació del nou conveni de col·laboració entre ambdues institucions s’ha fet avui a l’Ajuntament de Manresa, amb la presència del director general de la Fundació ”la Caixa”, Antoni Vila, i de l’alcalde de Manresa, Marc Aloy. També hi han assistit Jaume Masana, director territorial de Catalunya de CaixaBank, i Joan Calmet, regidor de Turisme i Projecció de Ciutat.

 

Segons aquest acord, la Fundació ”la Caixa” farà una aportació de 300.000 euros distribuïts en tres anualitats (2021, 2022 i 2023). L’objectiu és donar suport a l’ampli programa d’activitats, la promoció del Camí Ignasià i les accions adreçades a la transformació física de la ciutat, amb motiu de l’efemèride que commemora els 500 anys de l’estada d’Ignasi de Loiola a Manresa.

 

Aquesta col·laboració s’alinea amb les principals línies d’actuació de la Fundació ”la Caixa”, que treballa per al desenvolupament de programes socials, de foment de la recerca i el coneixement, culturals i educatius amb una vocació transformadora.

 

Des de fa uns anys, la Fundació dona suport recurrent a activitats relacionades amb Manresa 2022. És el cas del cicle musical Sons del Camí, les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià o les Festes de Sant Ignasi. Amb l’acte d’avui, l’entitat fa un pas més i adquireix el compromís d’acompanyar tot el projecte en el seu conjunt, allargant la seva col·laboració fins més enllà del 2022.

 

 

Manresa 2022, un projecte transformador

 

El Projecte Manresa 2022 és una aposta estratègica de la ciutat, transversal i participativa, amb l'objectiu de celebrar els 500 anys de l'arribada d’Ignasi de Loiola a Manresa. Ignasi va estar-se prop d'un any a la capital del Bages, s'hi va inspirar per a escriure els Exercicis Espirituals i hi va tenir una experiència reveladora, que va marcar la seva vida i el va dur a fundar la Companyia de Jesús. Per això, Manresa és considerada ciutat bressol de l'orde jesuïta. Tant és així que molts centres jesuïtes arreu del món duen el nom de Manresa.

 

La commemoració —de relleu mundial— ofereix una oportunitat a la ciutat per potenciar els seus valors patrimonials i els valors ignasians originals: tolerància, solidaritat, formació, coneixement, esforç personal, espiritualitat, diàleg interreligiós, resiliència, sentit de comunitat... Valors que avui són plenament vigents i que han d’impulsar la ciutat cap endavant per fer-la més sostenible, adaptada al nou entorn i econòmicament equilibrada, sense malmetre els recursos locals ni hipotecar el futur del territori.

 

El lema de Manresa 2022 és “Transforma”, una transformació que pot ser individual, però que sobretot ha de ser col·lectiva. Una transformació que també ha d’impactar en la ciutat, fent-la més amable per a la gent que hi viu, millorant la seva qualitat de vida, i fent-la també més atractiva per a visitants i turistes. El patrimoni ignasià, escampat per tot el Centre Històric de la ciutat —amb La Cova, La Seu, la Capella del Rapte o el Pou de la Gallina, entre altres— i la promoció de Manresa com a final del Camí Ignasià són exponents màxims.

 

L’organització del projecte Manresa 2022 està liderada per l’Ajuntament de Manresa i l’Oficina Tècnica de Manresa 2022. Pel fel de tractar-se d’un projecte transversal i de ciutat, també hi ha un bon nombre d’institucions, organismes, entitats, associacions i persones a títol individual implicades en una o més de les accions previstes per a la commemoració de l’any 2022.

 

El programa es presentarà abans d’acabar l’any. Inclourà accions turístiques, educatives, culturals, esportives i d’interacció social, amb l’objectiu final de fer de Manresa un referent turístic capaç de crear riquesa al territori i millorar la qualitat de vida de la ciutadania.

 

Documents relacionats

  • imagen