Veredictes dels Premis Lacetània de les Arts i la Cultura 2021

Els jurats de la 39a edició dels Premis Lacetània, a la qual s’han presentat una cinquantena de treballs, fan públics els veredictes dels diferents guardons, que es lliuraran en una gala al teatre Conservatori de Manresa, el proper divendres 19 de novembre, dins del conjunt d’actes que es faran del 12 al 29 d’aquest mes al voltant d’aquests  premis i del Premi Bages de Cultura, que es farà públic el dia 8.

La gala

 

La gala d’aquest any, presentada per Mireia Cirera i dirigida per Sílvia Sanfeliu, girarà a l'entorn del món de la dansa i el ball, amb la participació del cos de ball dels Lacetània, que al llarg de la seva actuació --amb intervencions breus i puntuals al llarg de l'acte-- executaran diferents tipus de balls, coreografiats per Ariadna Guitart. Serà la gala amb més llum i color de les presentades fins ara. Tampoc no hi faltaran notes d'humor a l'entorn de la situació política i cultural del país, així com alguna sorpresa, sense màgia --com en l'edició anterior--, però igualment màgica.

 

Els guardons  

 

Els premis refermen el compromís amb la Catalunya Central i un ampli espectre del món de les lletres, el  cinema i el teatre. Com a novetat per a aquesta edició, l’estudi Litel.cat s’afegeix a les entitats convocants, amb el nou premi Litel de Música.

 

Coordinats per Òmnium Bages-Moianès, participen en la convocatòria l’Ajuntament de Manresa, l’Associació Cultural El Galliner, el Centre d’Estudis del Bages, el Cercle Artístic de Manresa, Cineclub Manresa, Litel.cat i el diari Regió7. Els deu guardons de la convocatòria d’enguany són el Premi Antoni Esteve per a estudis sobre la Catalunya Central, el Premi Bages de Narrativa jove, el Premi El Galliner de textos teatrals, el Premi Empremta, el Premi Litel de Música, el Premi Plácido a la producció cinematogràfica, el Premi a la Projecció artística, aquest any en la modalitat d’Aquarel·la, el Premi Pare Ignasi Puig i Simon sobre la Manresa ignasiana, el Premi Regió7 de Comunicació i el Premi Revista Dovella per a treballs de recerca per a joves.