Manresa 2022 dona el tret de sortida el 29 de gener amb un espectacle inaugural de dansa aèria, música i cultura popular

La companyia Sacude Danza, Xàldiga i la Colla Castellera Tirallongues s’uneixen per oferir una funció única creada expressament per a l’ocasió: “Manresa 2022 Transforma”. L’espectacle encetarà la commemoració dels 500 anys de l’estada d’Ignasi de Loiola a la ciutat. Es farà el dissabte 29 de gener a les vuit del vespre, a la Plaça Major.

imagen

“Manresa 2022 Transforma” és en un espectacle de música, cultura popular i dansa aèria sobre una plataforma volant que se situarà, mitjançant una grua, davant la façana de l’Ajuntament de Manresa. Es tracta d’un espectacle creat per Sacude Danza —una reconeguda companyia barcelonina— que convida a l’eufòria en un viatge aeri, tot transmetent al públic un estat de felicitat i estimulant-lo a través dels vols, els balls i les acrobàcies.

 

La funció comptarà amb la col·laboració especial de Xàldiga i de la Colla Castellera Tirallongues, que ja estan treballant amb la direcció artística de Sacude Danza. La participació dels tabalers, diables i castellers de la ciutat contribueixen a la difusió d’un missatge de complicitat, de transformació i de festa col·lectiva, ingredients que són principals en la recepta del projecte Manresa 2022, i que s’oferiran al públic per fer-lo partícip de l’inici de la commemoració dels 500 anys de l’estada d’Ignasi de Loiola a Manresa. L’espectacle es durà a terme seguint la normativa Covid que estigui vigent el 29 de gener.

 

 

Un programa d’actes transversal amb més de 100 activitats

 

L’espectacle inaugural donarà pas a un programa que conté més de 40 accions i 100 activitats i que està distribuït en set eixos temàtics: Espiritualitat i Pensament; De Manresa al Món; Educació; Cultura i Art; Música i Festa; Joventut, i Esport. Destaca el fòrum internacional de debat interreligiós —que abordarà el canvi climàtic des de la mirada jove— i les accions que enforteixen la connexió entre el País Basc i Catalunya, inici i final del Camí Ignasià. També les actuacions culturals i musicals, amb la cantant israeliana Noa, l’Orfeón Donostiarra, l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, Sílvia Pérez Cruz, Carles Cases, Manel Camp, l’Escolania de Montserrat o Jordi Savall, entre molts altres. El programa sencer es pot descobrir a www.manresa2022.cat.

 

L’organització està liderada per l’Ajuntament de Manresa i l’Oficina Tècnica de Manresa 2022, que compten amb un bon nombre d’institucions, organismes, entitats, associacions i persones a títol individual que s’han implicat en el projecte.

 

 

De Manresa al món

 

Manresa 2022 commemora els 500 anys de l’arribada d’Ignasi de Loiola a Manresa, de camí en el seu pelegrinatge cap a Jerusalem. Ignasi va estar-se prop d’un any a la ciutat, s’hi va inspirar per a escriure els ‘Exercicis Espirituals’ i hi va tenir una experiència reveladora, que va marcar la seva vida i el va dur a fundar la Companyia de Jesús. Per això, Manresa és considerada ciutat bressol de l’orde jesuïta. Tant és així que molts centres jesuïtes arreu del món duen el nom de Manresa. La commemoració —de relleu mundial— permet reivindicar i potenciar el llegat patrimonial de Manresa i consolidar el seu paper com a final del Camí Ignasià.

Documents relacionats

  • imagen