Manresa organitza una activitat pedagògica al lapidari de la Reforma amb alumnat de 4t d’ESO

L’activitat consisteix en una visita dinamitzada a la intervenció artística de l'artista Jesús Galdón, titulada El què diuen les pedres callen els arbres, que reflexiona sobre la memòria històrica i el patrimoni destruït a la ciutat durant la Guerra Civil.

imagen

El Museu de Manresa conjuntament amb la Casa per la Pau i la Solidaritat Flors Sirera ha posat en marxa unes sessions dinamitzades a l’exposició“ El que diuen les pedres callen els arbres”, una proposta adreçada a l’alumnat de 4t d’ESO que s’emmarca en el Dia Escolar de la No-violència i la Pau.

L’activitat consisteix en una visita-taller comentada a l’espai EMM2, Espai Memòries,  magatzem lapidari de la Reforma per apropar-se a la intervenció artística de l'artista Jesús Galdón, titulada El què diuen les pedres callen els arbres, que reflexiona sobre la memòria històrica i el patrimoni destruït a la ciutat durant la Guerra Civil.

La intervenció artística està ideada a partir de fragments d'escultures, claus de volta, sarcòfags, capitells, fustes, làpides i bases de columnes provinents dels enderrocs d'esglésies i convents gòtics i barrocs que es van fer a la ciutat el 1936, en ple període revolucionari. 

L’objectiu de la proposta, que finalitza el 17 de febrer,  és apropar a l’alumnat a les conseqüències de la violència i  la noviolència directa i cultural practicada en el passat a causa de la guerra civil i reflexionar sobre la pau i la memòria històrica de la ciutat.

Per a més informació aquest projecte pedagògic cliqueu en aquest enllaç

 

Documents relacionats

  • imagen