Aquest dijous arrenca BaHiMa a Manresa, que omplirà els locals buits del centre històric d'intervencions artístiques, exposicions i projectes culturals

BaHiMa Pop Up Espais és una iniciativa que té l’objectiu de donar oportunitats a joves creadors, millorar els locals en desús  i cercar noves idees amb negocis sostenibles en aquest sector de la ciutat per revitalitzar-lo.   

imagen

Aquest dijous arrenca a Manresa el projecte el Projecte Sensorial de l’Art / Sensorial Art Store de BaHiMa, que convertirà alguns espais buits del centre històric de Manresa en una mostra d’art, moda i disseny durant tres dies (del 15 al 17 de gener). BaHiMA Pop Up Espais, una iniciativa impulsada conjuntament per la Diputació de Barcelona, les regidories de Cultura i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Manresa i la Taula d’Arts Visuals de la Catalunya Central, que pretén donar una oportunitat als joves creadors, fomentar el comerç, dinamitzar aquest sector de la ciutat i cercar noves idees amb negocis sostenibles. 

Tal com ja es va apuntar en la presentació del projecte, hi haurà set locals desocupats: dos de situats als carrer de Sobrerroca, quatre al carrer de Sant Miquel i una a la plaça Major; on els artistes podran presentar els seus treballs i que permetrà redescobrir aquests nous espais amb una utilitat més cultural.

El projecte es repetirà els mesos de febrer i març, també durant tres dies, de dijous a dissabte. Cada cap de setmana, aquestes intervencions giraran sobre l’eix temàtic dels sentits. Així,aquesta setmana el Projecte Sensorial de l’Art / Sensorial Art Store es dedicarà al tacte, i es durà a terme en quatre dels 7 locals, que acolliran activitats culturals, intervencions artístiques, exposicions, accions i performances. 

Al febrer l’experiència girarà en torn dels sentits de l'oïda i la vista; i al març seran protagonistes el gust i l'olfacte. Si la iniciativa té bona acollida, l’Ajuntament no descarta repetir l’experiència i consolidar-la en el temps. 

Els artistes

Als quatre locals que s’habilitaran aquesta setmana per al projecte s’hi podrà veure el treball fotogràfic de Josep Morral; una activitat de vídeo i música de percussió (bastoners) a càrrec d’Antonio Clavijo, conegut com Primo Gabianno; una intervenció artística, escenogràfica i de pintura de Txema Rico; i un treball escultòric del prestigiós artista Carles Piera Claramunt. 

Suport de la Diputació i protagonisme de la Taula d’Arts Visuals 

L'actuació de BaHiMa s’emmarca dins el projecte REFILL - Pop up cultural spaces que impulsa la Diputació de Barcelona per oferir a les ciutats oportunitats per apropar-se a l’art contemporani, esperonar usos culturals pels espais del centre històric i participar en la definició i revitalització del sector. 

El projecte a Manresa ofereix la possibilitat a artistes de mostrar de forma temporal les seves creacions i reflexions al públic en espais inusuals, abandonats o infrautilitzats a preus econòmics; contribueix a fer créixer l’estima dels manresans pel Centre Històric; afavoreix el benestar dels veïns i augmenta l’autoestima del barri; i posa en valor patrimoni històric d’aquest espai singular de la ciutat de Manresa. 

Per al comissariat de les actuacions artístiques que es duran a terme es compta amb la Taula d’Arts Visuals de la Catalunya Central (TAV-CC), una entitat que aglutina entitats d’aquest sector i amb una clara voluntat de treballar per l’art contemporani amb una estreta relació amb el territori. 

L’Ajuntament de Manresa dóna suport a aquesta entitat des dels seus inicis, i en aquest projecte és un soci col·laborador imprescindible per tal d’oferir continguts artístics de qualitat. La TAV-CC està formada pel Cercle Artístic de Manresa, FotoArt Manresa, Cine Club Manresa, Centre d’Art Contemporani i Sostenibilitat El Forn de la Calç, Cercle Artístic del Moianès, Àrea d’Art del Grau d’Educació Infantil del FUB, Associació Acné de Cardona, El SAC Art i Creació de Santpedor, Quaderns de Taller i Llibres Artesans. 

Documents relacionats

  • imagen